Το hypercar Bertone GB110 λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο από πλαστικά απόβλητα (εικόνες)

Το GB110 διαθέτει έναν V10 5.2 λίτρων με twin-turbo που αποδίδει 1.100 ίππους και ξεχωρίζει γιατί λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο από πλαστικά απόβλητα.

Bertone GB110
Bertone GB110
Bertone GB110
Bertone GB110
Bertone GB110
Bertone GB110
Bertone GB110

Κάθε χρόνο, το Top Marques Monaco προσελκύει κάθε είδους τρελές δημιουργίες και ταχύτατα supercars και φέτος, ήταν μεταξύ άλλων η σειρά της Bertone να παρουσιάσει το νέο της hypercar, GB110. Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά μέσω μιας σειράς από renderings στα τέλη του 2022, αλλά αυτή ήταν η πρώτη του φυσική παρουσία.

Διαβάστε Επίσης

Η Bertone αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς οίκους σχεδιασμού αυτοκινήτων, αλλά χρεοκόπησε το 2014. Πλέον διέρχεται μια φάση αναγέννησης και το GB110 κατασκευάστηκε για να τιμήσει την 110η επέτειο της εταιρείας.

Bertone GB110

Το αμάξωμα του GB110 δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στην αγορά, και με τόσα πολλά πανάκριβα και υψηλής απόδοσης hypercars να εμφανίζονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, αυτό λέει πολλά. Το μπροστινό μέρος του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει ένα ζευγάρι λεπτών προβολέων και ένα λεπτό κομμάτι αμαξώματος που εκτείνεται μεταξύ αυτών και είναι ελαφρώς υπερυψωμένο πάνω από το καπό.

Κινητήρας V10 5.2 λίτρων

Η Bertone έχει προηγουμένως αναφέρει ότι το GB110 στηρίζεται στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος αυτοκινήτου, αλλά δεν είχε διευκρινίσει ποιο είναι αυτό το αυτοκίνητο. Εικάζεται ότι βασίζεται στη Lamborghini Huracan. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τροφοδοτείται από έναν V10 5.2 λίτρων που συμπληρώνεται από διπλό τούρμπο, με αποτέλεσμα την απόδοση των 1.100 ίππων και τη ροπή των 1.100 Nm.

Bertone GB110

Ο σχεδιαστικός οίκος ισχυρίζεται ότι το GB110 μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 2,79 δευτερόλεπτα, από 0-200 km/h σε 6,79 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει τα 300 km/h από στάση σε μόλις 14 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 380 km/h. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Λειτουργεί με καύσιμο από σκουπίδια

Είναι ενδιαφέρον ότι η Bertone ισχυρίζεται πως το GB110 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που θα τροφοδοτείται με καύσιμα από πλαστικά απόβλητα. Σε συνεργασία με την Select Fuel, η εταιρεία έχει πατεντάρει μια τεχνολογία για τη μετατροπή πολυκαρβονικών υλικών σε ανανεώσιμα καύσιμα.

Διαβάστε Επίσης

"Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της ρύπανσης απαιτεί ποικίλες λύσεις που χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες. Τα πλαστικά απόβλητα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολύτιμος πόρος. Μέσω της συνεργασίας μας με την Select Fuel, μετατρέπουμε τα απόβλητα πίσω στην αρχική τους μορφή", δήλωσε ο Jean-Franck Ricci, διευθύνων σύμβουλος της Bertone.

Bertone GB110

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου συμπληρώνει την επιθετική εξωτερική σχεδίαση με μια μινιμαλιστική αισθητική. Διαθέτει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα flat bottom τιμόνι και μια μεγάλη κεντρική κονσόλα που χωρίζει τον οδηγό και τον συνοδηγό με τρόπο παρόμοιο με εκείνον της Corvette C8. Μια μικρή οθόνη infotainment έχει ενσωματωθεί, μαζί με μια σειρά από κουμπιά σε κάθε πλευρά του τιμονιού.

Μόλις 33 αντίτυπα του GB110 πρόκειται να πάρουν τον δρόμο προς τη γραμμή παραγωγής, με τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Best of Network