Συνελήφθη για σεξουαλικές επιθέσεις ιδρυτής γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο ιδρυτής μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών προμήθειας ανταλλακτικών και κατασκευάστριας αυτοκινήτων συνελήδθη κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Frank Stronach

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή το αστυνομικό τμήμα σε μια περιοχή του Τορόντο γνωστή ως Περιφέρεια του Πιλ, ερευνητές της Ειδικής Μονάδας Θυμάτων συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες στον 91χρονο Frank Stronach (ιδρυτή της Magna) για βιασμό, άσεμνη επίθεση σε γυναίκα, σεξουαλική επίθεση και βίαιο περιορισμό. Οι φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις εκτείνονται από τη δεκαετία του 1980 έως και το 2023.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Stronach δήλωσε στο Reuters ότι "αρνείται κατηγορηματικά" όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του. Όπως ανέφερε: "Προσβλέπει στην ευκαιρία να απαντήσει πλήρως στις κατηγορίες και να διατηρήσει την κληρονομιά του ως φιλάνθρωπος και ως σύμβολο της καναδικής επιχειρηματικής κοινότητα". Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Διαβάστε Επίσης

Ο Frank Stronach ήταν ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος ενός εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών ανταλλακτικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, της Magna International. Η εταιρεία εδρεύει στα προάστια του Τορόντο και μετά την εξέλιξη της σύλληψης προέβη σε δήλωση κατά την οποία αναφέρει: " Ο κ. Stronach δεν είχε καμία σχέση με τη Magna από τότε που παραιτήθηκε από τον έλεγχο το 2010. Kαθώς πρόκειται για ένα νομικό ζήτημα που είναι σε εξέλιξη, δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω".

Το 1957 ο αυστριακής καταγωγής Frank Stronach ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί εργαλείων για να φθάσει στην αυτοκρατορία της Magna. Ασχολήθηκε με τις ιπποδρομίες και υπήρξε ιδιοκτήτης καθαρόαιμων ίππων ενώ συνάμα έπαιξε ρόλο στην αυστριακή πολιτική.

Σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα, ο Stronach ξεκίνησε μια πολιτική εκστρατεία στην Αυστρία, υποσχόμενος να εγκαταλείψει το ευρώ και να μειώσει τόσο τις δαπάνες όσο και τους φόρους. Κέρδισε μια έδρα, αλλά το κόμμα του έλαβε λιγότερο από το 6% των ψήφων στις εκλογές του 2013 και εγκατέλειψε την πολιτική τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network