Δεν βγαίνουν πια ρολόγια σαν του Michael Schumacher

Πρόσφατα πουλήθηκαν οκτώ ρολόγια από την συλλογή του Michael Schumacher και συγκέντρωσαν πολλά εκατομμύρια.

Michael Schumacher ρολόγια δημοπρασία

Οκτώ ρολόγια που ανήκαν στον θρύλο της Formula 1, Michael Schumacher, συμπεριλαμβανομένων δύο μοναδικών "κομματιών" που αναφέρονται στους τίτλους του παγκόσμιου πρωταθλητή, πουλήθηκαν από τον οίκο δημοπρασιών "Christie's" στη Γενεύη, για ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Michael Schumacher ρολόγια δημοπρασία

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων, ήταν μανιώδης συλλέκτης μέχρι το σοβαρό του ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ όπως είναι γνωστό, έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως.

Διαβάστε Επίσης

Δύο από τα ρολόγια που "βγήκαν στο σφυρί" είναι μοναδικά κομμάτια που κατασκευάστηκαν για τον οδηγό της F1 και του δόθηκαν ως Χριστουγεννιάτικα δώρα από τον διευθυντή της ομάδας του στη Ferrari, Jean Todt, όπως έγινε γνωστό από τους "Christie's" κατά την παρουσίαση των ρολογιών.

Πρόκειται για ένα Vagabondage 1, στο οποίο απεικονίζεται ένα μοναδικό καντράν με το σήμα της Ferrari και το 7 v που συμβολίζει τους επτά τίτλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 του Σουμάχερ, καθώς και το κράνος του.

Michael Schumacher ρολόγια δημοπρασία

Το συγκεκριμένο ρολόϊ πουλήθηκε 1.532.928 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η οικογένεια του κορυφαίου οδηγού, έχει πουλήσει μια σπάνια πλήρη συλλογή πέντε "κομματιών" από τη συλλογή F.P Journe Ruthenium, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού παρουσίασης με το όνομα του Schumacher.

Τα ρολόγια προσφέρθηκαν χωριστά στην δημοπρασία, αλλά πωλήθηκαν "από τον ίδιο αγοραστή, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού για συνολικά περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια ευρώ", διευκρινίστηκε από τον Οίκο δημοπρασιών.

Michael Schumacher ρολόγια δημοπρασία

Παρά την έντονη συναισθηματική φόρτιση αυτής της συλλογής, που προσφέρθηκε προς πώληση 30 χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 του Schumacher, το 1994, ένα εξαιρετικό κομμάτι από τον οίκο Patek Philippe είχε την μεγαλύτερη αγοραστική αξία.

Michael Schumacher ρολόγια δημοπρασία

Το vintage Patek Philippe, (το 1518 rose on rose) από το 1948 πωλήθηκε για 2.524.160 ευρώ, "την υψηλότερη τιμή για ένα ρολόι χειρός που πωλήθηκε αυτή την άνοιξη στη Γενεύη", όπως ανέφεραν οι "Christie's".

Michael Schumacher ρολόγια δημοπρασία

Είναι ένα από τα μόλις 58 παραδείγματα σε ροζ χρυσό και ένα από τα 12 με ροζ καντράν, που προορίζονται για την αγορά της Λατινικής Αμερικής με ημερολόγιο ημερών και μηνών στα ισπανικά.

Συνολικά, η πώληση των ρολογιών που "βγήκαν στο σφυρί" την Τρίτη ανήλθε σε 22.821.050 ελβετικά φράγκα. "Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν το πάθος των διεθνών συλλεκτών για εξαιρετικά ρολόγια", σχολίασε ο Ρεμί Γκιγεμέν, επικεφαλής των ρολογιών για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Αμερική στον Οίκο Christie's.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network