Renault: To νέο Twingo θα είναι ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι η Renault θα αποκάλυπτε τα σχέδια της για ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Λογικά θα είναι η νέα γενιά Twingo και θα έχει τιμή στα 20.000 ευρώ.

Renault 5 Πρωτότυπο καμουφλάζ

Το topgeargreece.gr αναφέρθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου σε ένα δημοσίευμα του Reuters για φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Renault και σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Renault λογικά θα είναι το Twingo νέας γενιάς και θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. 

Renault Legend και έξι ακόμα ηλεκτρικά

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι σήμερα στην μέρα των επενδυτών η Renault θα ανακοινώσει τα σχέδια για ένα φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στο επίκεντρο της ενημέρωσης ήταν προφανώς η Ampere, η θυγατρική της Renault που έχει την ευθύνη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της φίρμας. 

Σύμφωνα με την φίρμα η Ampere, την οποία σχεδιάζει να εισαγάγει στο χρηματιστήριο το 2024, θα στοχεύσει σε έσοδα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2025, τα οποία θα υπερδιπλασιαστούν σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ το 2031.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό που μας αφορά περισσότερο είναι ότι η Ampere σχεδιάζει μια σειρά από επτά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2031, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκινήτου πόλης κάτω των 20.000 ευρώ που θα είναι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς Twingo. 

Το Legend θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, δήλωσε η Renault, και θα προσφέρει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του με μόνο 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα - ένα νούμερο εξαιρετικά χαμηλό και μας βάζει σε σκέψεις μήπως η Ampere έχει ήδη εξελίξει solid state μπαταρίες.

Η Renault δεν διευκρίνισε την τοποθεσία παραγωγής του αυτοκινήτου, αλλά πηγές ανέφεραν ότι θα παράγεται στο εργοστάσιο της Renault στη Σλοβενία από το 2026, όπου κατασκευάζεται το Twingo με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η γκάμα του Ampere θα περιλαμβάνει επίσης το Megane E-Tech, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι, το Scenic E-Tech, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του επόμενου έτους, το επερχόμενο Renault 5 που θα αποκαλυφθεί στις αρχές του επόμενου έτους και το Renault 4 που θα παρουσιαστεί το 2025. Θα υπάρξουν επίσης δύο επιπλέον οχήματα, δήλωσε η Renault.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ίδια τιμή με συμβατικά

Ο οικονομικός διευθυντής (CFO) Thierry Pieton δήλωσε ότι η Renault στοχεύει να πουλάει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ίδια τιμή με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης νωρίτερα από τους ανταγωνιστές της, με τα μικρότερα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φτάνουν στην ίδια τιμή τα επόμενα δύο χρόνια και τα μεγαλύτερα μέχρι το 2027-28.

Διαβάστε Επίσης

"Θέλουμε να εκδημοκρατίσουμε τα EV στην Ευρώπη. Θα μειώσουμε το κόστος μας για να μειώσουμε τις τιμές μας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα περιθώρια κέρδους μας", δήλωσε ο Pieton την Τετάρτη.

Η Ampere στοχεύει σε πωλήσεις 300.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2025 από 45.000 το 2023. Οι πωλήσεις θα πρέπει να φτάσουν το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα το 2031. Με την τρέχουσα γκάμα της, η Renault δήλωσε ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών στην Ευρώπη το 2022, πίσω από την Tesla και τη Volkswagen.

Οι στόχοι της Ampere

Η Ampere, η οποία άρχισε να λειτουργεί χωριστά από τη μητρική της την 1η Νοεμβρίου, θα έχει έσοδα περίπου 2,8 δισ. ευρώ φέτος, δήλωσε η Renault.

Η Renault έχει στοχεύσει σε αποτίμηση 8 έως 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ampere, αλλά η επιβράδυνση στη ζήτηση για ηλεκτρικά, οι ασταθείς αγορές και ο αυξημένος κινεζικός ανταγωνισμός έχουν περιπλέξει τα σχέδιά του.

Ο Pieton δήλωσε ότι η Renault δεν θα πουλήσει την Ampere με έκπτωση και θα αξιολογήσει άλλες επιλογές εάν οι συνθήκες της αγοράς δεν επιτρέψουν την επίτευξη της αποτίμησης για την Ampere που αναμένει η Renault. "Δεν πρόκειται να τh χαρίσουμε", δήλωσε.

Nissan, Mitsubishi και Qualcomm οι επενδυτές

Η Nissan και η Mitsubishi θα επενδύσουν συνολικά έως και 800 εκατ. ευρώ στην Ampere, ενώ η Qualcomm εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσει. Η επένδυση της Qualcomm "ολοκληρώνεται" και θα πρέπει να παρουσιαστεί "πολύ γρήγορα", δήλωσε ο Pieton. 

Εκτός από αυτές τις συμφωνίες, η Renault στοχεύει να εισφέρει περίπου το 20% του κεφαλαίου της Ampere και θα συνεχίσει να κατέχει μεταξύ 60 και 70% της επιχείρησης.

Διαβάστε Επίσης

Η Mitsubishi και η Nissan θα εξακολουθήσουν να επενδύουν στην Ampere, αλλά "με διαφορετική μορφή" εάν η δημόσια εγγραφή αναβληθεί, δήλωσε ο Pieton και πρόσθεσε. "Θέλουν να είναι μέρος αυτής της ιστορίας". "Η Ampere είναι μοναδική, είναι μια πραγματική εταιρεία που παράγει ήδη αυτοκίνητα, δεν είναι ένα Powerpoint. Δεν υπάρχει κανένας άλλος παίκτης αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη σήμερα" τόνισε ο Pieton.

Μείωση του κόστους παραγωγής

Η Ampere λέει ότι απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι μηχανικοί, και στοχεύει να γίνει ευρωπαϊκός ηγέτης στην αγορά EV τόσο για την τεχνολογία όσο και για την ανταγωνιστικότητα των αυτοκινήτων της.

Για να αποκρούσει τον αυξημένο ανταγωνισμό από τα φθηνότερα κινεζικά EV, η Ampere στοχεύει να μειώσει κατά 40% το κόστος κατασκευής των αυτοκινήτων μέχρι το 2027 και μετά, προσφέροντας λιγότερα μοντέλα και μειώνοντας το κόστος στο στάδιο της εξέλιξης και της παραγωγής.

Στόχος της είναι επίσης να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την παραγωγή ενός EV σε λιγότερο από 10 ώρες.

Η Ampere διαθέτει τρία εργοστάσια στη βόρεια Γαλλία. Θα αγοράζει μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της από την κινεζο-ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία AESC Envision και τη γαλλική νεοφυή εταιρεία Verkor. Και οι δύο έχουν εργοστάσια γιγαντιαίων μπαταριών κοντά στα εργοστάσια της Ampere.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network