Ισραήλ: Γιατί ο Biden άλλαξε αυτοκίνητο για την επίσκεψη

Ο Joe Biden δεν χρησιμοποίησε την προεδρική Cadillac One "The Beast" για την επίσκεψη στο Ισραήλ, αλλά ένα θωρακισμένο Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban Joe Biden επίσκεψη Ισραήλ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως εξάλλου είναι φυσικό, έφτασε ο Joe Biden στο Ισραήλ για την δυσκολότερη "διπλωματική αποστολή" του όπως χαρακτηρίζεται αυτή η επίσκεψη από τον αμερικανικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, υπό άλλες συνθήκες, όπως δηλαδή είχε κάνει και το 2022 σε αντίστοιχη επίσκεψη στην χώρα αλλά σε ειρηνικό κλίμα, θα χρησιμοποιούσε το "The Beast" την θωρακισμένη Cadillac One που τον συνοδεύει σε κάθε επίσκεψη εκτός ΗΠΑ. 

Chevrolet Suburban Joe Biden επίσκεψη Ισραήλ

Όμως υπήρχαν σοβαροί λόγοι που οι Μυστικές Υπηρεσίες της Αμερικής και φυσικά η Μοσάντ, έκριναν σκοπιμότερο σε αυτό το ταξίδι ο Biden να κινηθεί με ένα Chevrolet Suburban. Ένας βασικός λόγος είναι τα ιδιαίτερα εδάφη της χώρας κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαδρομές διαφυγής, σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτές να χρησιμοποιηθούν.

Chevrolet Suburban Joe Biden επίσκεψη Ισραήλ

Αμμώδεις επιφάνειες και στενοί δρόμοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα καλοδουλεμένα σχέδια των πρακτόρων αν χρειαστεί να αποφύγουν κάποιες πολυσύχναστες διαδρομές ή πολύ περισσότερο στην περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση, καθιστούν το Suburuban καλύτερη λύση, ως ένα πιο ευέλικτο όχημα από το βαρύ Cadillac. 

Chevrolet Suburban Joe Biden επίσκεψη Ισραήλ

Επιπλέον η επίσκεψη ήταν τρόπον τινά εσπευσμένη και όχι προγραμματισμένη εδώ και καιρό ώστε να έχουν εκπονηθεί σχέδια που θα προέβλεπαν ακόμη και μικρές λεπτομέρειες. Σε προγραμματισμένες επισκέψεις η Cadillac μεταφέρεται μερικές ημέρες πριν την άφιξη του Προέδρου και ελέγχονται τα πάντα γύρω από τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν. 

Τέλος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αρκεί ένα όμοιο αυτοκίνητο με το προεδρικό ώστε να αποτελέσει αντιπερισπασμό για πιθανούς τρομοκράτες, αλλά χρειάζονταν περισσότερα. Συνεπώς ήταν σαφώς πιο εύκολο να βρεθούν ορισμένα Chevrolet Suburban που θα κυκλοφορούν στο Ισραήλ, όσο βρίσκεται εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σχέση με το πόσες Cadillac One μπορούν να παραπλανήσουν τους τρομοκράτες.  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network