Πωλείται μια σπάνια νέα Lancia Stratos για 850.000 ευρώ

Μόλις 8 νέες Lancia Stratos υπάρχουν και η πρώτη από αυτές πωλείται. 850.000 ευρώ είναι η τιμή της στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι

Lancia Stratos New

Πριν μερικά χρόνια ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Michael Stoscheck αποφάσισε να αναβιώσει την Lancia Stratos. Αρχικά ήθελε μια νέα έκδοση του θρυλικού αυτοκινήτου για την προσωπική του συλλογή, έτσι απευθύνθηκε στον Paolo Garella, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών επικεφαλής των Special Projects του Pininfarina. O Garella αφού ασχολήθηκε, έφτιαξε μια νέα έκδοχη της Lancia Stratos με βάση της Ferrari F430 και έτσι γεννήθηκε η Manifattura Automobili Torino ή ΜΑΤ για ευκολία όλων μας, η οποία με ισχυρή χρηματοδότηση από τα ατελείωτα χρήματα του Stoscheck ξεκίνησε μια παραγωγή. 

Lancia Stratos New

Η νέα Lancia Stratos έκανε ένα σχετικό buzz την εποχή εκείνη καθώς ήταν αναμφίβολα μια σημαντική επιστροφή στο χώρο της αυτοκίνησης και ο Stoscheck δέχτηκε 50 παραγγελίες για να αναγκαστεί τελικά να δηλώσει ευθέως πως δεν μπορούσε να τις ικανοποιήσει. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν η χρηματοδότηση, αλλά η άρνηση του CEO της Ferrari εκείνη την εποχή, Amedeo Felisa να παρέχει αυτοκίνητα και συνεργασία σε τέτοιου είδους εταιρείες, αλλά και άδεια στον οίκο Pininfarina να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε Ferrari για δικά του project. 

Lancia Stratos New

Έτσι αποφασίστηκε να κατασκευαστούν 25 νέες Lancia Stratos, εκ των οποίων πιστεύεται πως υπάρχουν τελικά 8. Τώρα εμφανίστηκε η πρώτη από αυτές τις 8 να πωλείται στην ιστοσελίδα Selected Car Investment, που τοποθετείται στην Δανία και αποτελεί μια εταιρεία ιδιαίτερα αυξημένου κύρους για αγοραπωλησίες συλλεκτικών οχημάτων. 

Τι είναι αυτή η νέα Lancia Stratos; 

Lancia Stratos New

Στην σχετική αγγελία η τιμή είναι 850.000 ευρώ. Δεν είναι συζητήσιμη προφανώς. Εδώ που τα λέμε είναι χαμηλή αν αναλογιστεί κανείς την σπανιότητα και το γεγονός πως είναι τιμή κόστους καθώς ο Garella και ο Stoscheck υπολόγιζαν το κόστος της μετατροπής στις 600.000 ευρώ, πλέον της αγοράς μιας Ferrari που χρειαζόταν τότε 200.000 ευρώ. 

Lancia Stratos New

Μάλιστα η προς πώληση νέα Lancia Stratos είναι βασισμένη στην F430 Scuderia που σημαίνει πως ήταν κάπως ακριβότερη εξ αρχής. Δεν είναι ένα αυτοκίνητο, ούτε καν περιορισμένης παραγωγής, καθώς κάθε μια από τις νέες Lancia Stratos ήταν βαρέως διαμορφωμένη στα γούστα του ιδιοκτήτη. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη έχει μειωμένο μεταξόνιο για να έχει ιδιαίτερη συμπεριφορά και τους 503 ίππους από την F430 Scuderia, τους οποίους διαχειριζόταν το μονού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο που έβγαινε τότε από το Maranello. Αντίστοιχα εξατομικευμένη είναι και στην εμφάνιση με τα κλασικά χρώματα της Alitalia και τα σχετικά stickers, αλλά και τις γυάλινες επιφάνειες που είναι κατασκευασμένες ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς διαφέρουν από την Stratos που είχε παραλάβει εκείνη την εποχή ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος για τη συλλογή του.

Φωτογραφίες: Selected Car Investment
 

Best of Network