Suzuki Jimny: Kit για μετατροπή σε camper, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα

Η διαχρονική αξία του Suzuki Jimny αποκτά άλλη διάσταση χάρη σε αυτή την μετατροπή σε camper, μόνο που πρέπει να γίνει στην Ιαπωνία

To Suzuki Jimny υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να το λατρεύει κανείς, είτε στην παλιά του μορφή, είτε στην νέα του εποχή. Στον ούτως ή άλλως περιπετειώδη χαρακτήρα του έρχεται να προστεθεί αυτό το kit για την μετατροπή του σε camper, όμως η εταιρεία που το πουλάει λέει πως δεν μπορείς να το εγκαταστήσεις μόνος σου. Πρέπει να το κάνουν εκείνοι. Στην Ιαπωνία. 

Όλη τη δουλειά την κάνει ένα πρόσθετο κομμάτι που τοποθετείται στην οροφή του Suzuki Jimny. Σαν καπέλο δηλαδή και για αυτό το λόγο το λόγο οι Ιάπωνες ονόμασαν την μετατροπή τους Canotier, που είναι η γαλλική λέξη για το καπέλο ενός βαρκάρη. Η κατασκευή αυτή ζυγίζει 45 κιλά που δεν είναι ένα βάρος το οποίο θα ταλαιπωρήσει τον ιδιοκτήτη. Εξάλλου αυτός ήταν και ο στόχος της Kamado, της ιαπωνικής φίρμας, που ξέρει ότι για να φτάσει κάποιος στο σημείο να κατασκηνώσει στο Jimny του θα πρέπει πρώτα να έχει ταξιδέψει ορισμένα χιλιόμετρα, οπότε το επιπλέον βάρος θα ταλαιπωρούσε το ελαφρύ και ευέλικτο εκτός δρόμου όχημα. 

Οι διαστάσεις του Suzuki Jimny μπορεί να μοιάζουν περιοριστικές για το μέγεθος της επέκτασης που θα λειτουργεί σαν χώρος κατασκηνωτή, όμως τα 2.10m του μήκους όταν ανοίξει δεν είναι καθόλου λίγα για να τεντωθεί ένα μέσο ανθρώπινο σώμα, όπως εξάλλου και  τα 1.12m του πλάτους της κατασκευής. Συμπληρωματικά έρχεται και η σκαλίτσα ώστε να μπορεί κανείς να ανέβει στην οροφή του Suzuki Jimny, ενώ αυτή αλλά και όλα τα αποσπώμενα μέρη της επέκτασης, μπορούν να αποθηκεύονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ειδικές τσάντες προστασίας.  

Το κόστος της μετατροπής του Suzuki Jimny σε camper, είναι λίγο πάνω από τις 5.000 ευρώ, πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για μια τέντα που φυσικά προσφέρει και  προστασία από την βροχή και την υγρασία, χάρη στο νεοπρένιο από το οποίο είναι κατασκευασμένη. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η τιμή. Είναι πως σύμφωνα με την Kamado δεν μπορείς να κάνεις μόνο σου την μετατροπή, αφού χρειάζεται μεταλλικές συγκολλήσεις, ράγες στην οροφή και άλλα εξαρτήματα, έτσι πρέπει να την κάνουν εκείνοι. Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν ευδοκιμεί και πολύ η ιδέα να ταξιδέψεις με το Jimny σου, σε μια μικρή πόλη της Ιαπωνίας, μεταξύ της Yokohama και του όρους Fuji, για να το μετατρέψεις σε camper. 

Μπορείς να δεις βέβαια το video και αν πιάνουν τσα χέρια σου να το προσπαθήσεις. Αν διαβάζεις και ιαπωνικά, τότε "το έχεις" σίγουρα.