Ford Fiesta: Τέλος και επίσημα η παραγωγή του το 2023

Η Ford επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ωρών, ανακοινώνοντας επίσημα τη διακοπή της παραγωγής του Fiesta το 2023.

Ford Fiesta range

Τελικά οι φήμες που κυκλοφόρησαν χθες, επιβεβαιώθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες. Η Ford ανακοίνωσε επίσημα τον τερματισμό της παραγωγής του Ford Fiesta τον Ιούνιο του 2023, σχεδόν μισό αιώνα μετά την έναρξή της. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική είδηση, καθώς το μικρό Ford αποτέλεσε σύμβολο όχι μόνο για την εταιρεία που το παρήγαγε, αλλά και για ολόκληρη την κατηγορία του. Σταθερά πλασαρισμένο στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων αρκετών ευρωπαϊκών αγορών, το Fiesta πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση το 1976 και έκτοτε συγκαταλέγεται στα best seller της Γηραιάς Ηπείρου.

Η ανακοίνωση της Ford για το Fiesta

Η ανακοίνωση της Ford είχε ως εξής: "Στην Ford Ευρώπης, επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, με τα επιβατικά μας οχήματα να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030 και όλα τα οχήματα σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Ford, μέχρι το 2035. Η μετάβαση αυτή, θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής των S-MAX και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας τον Απρίλιο του 2023, καθώς και εκείνης του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023".

Και τρία νέα ηλεκτρικά Ford

H 26η Οκτωβρίου 2022 θα μείνει στην ιστορία ως ημέρα σημαντικών ειδήσεων όσων αφορά στη Ford, η οποία πάντως, επιχείρησε να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις, συμπληρώνοντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως "θα παρουσιάσουμε τρία νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη μέχρι το 2024".

Στόχος της Ford είναι η πώληση περισσότερων από 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη μέχρι το 2026, με την παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών στο Κέντρο Ηλεκτροκίνησης της Κολωνίας, να υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα 6 ετών.

Best of Network