H Jaguar αναβαθμίζει την εικόνα της

Η Jaguar ξεκίνησε μια καμπάνια lifestyle προωθητικών ενεργειών, με στόχο να αναβαθμίσει την εικόνα της και να εμφανίσει ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο ενόψει της ελευσης των νέων της μοντέλων το 2025.

Jaguar lifestyle

Ναι, η Jaguar έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων ως μια πολυτελής μάρκα. Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετό, ή τουλάχιστον χρειάζεται μια σχετική αναβάθμιση. Γιατί μπορεί να θεωρείσαι πολυτελής μάρκα, αλλά αν αυτό συνδυάζεται και με την εικόνα του συντηρητικού, τότε ίσως αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Η πρόοδος και εξέλιξη αποτελούν βασικά συστατικά για κάθε καταναλωτικό προϊόν, ειδικά όταν η τεχνολογία είναι θεμελιώδης λίθος του προϊόντος αυτού. Και όπως σωστά μαντεύεις, στο αυτοκίνητο είναι.

Το σχέδιο για την πορεία της μάρκας που παρουσίασε το 2021 ο CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, περιελάμβανε την αντικατάσταση του υπάρχοντος lineup της Jaguar, από μια νέα γκάμα υπερπολυτελών ηλεκτρικών μοντέλων το 2025. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη, περιλαμβάνει την ενίσχυση της lifestyle εικόνας της μάρκας, αν μέχρι σήμερα υπήρχε τέτοια. Για τον λόγο αυτό, από τις 8 Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη καμπάνια μάρκετινγκ που περιλαμβάνει διαφημίσεις και βίντεο για πολυτελή περιοδικά.

Στην κορυφή της πολυτέλειας

Οι διαφημίσεις lifestyle στοχεύουν να τοποθετήσουν την Jaguar στην κορυφή της πολυτέλειας, δίπλα σε ευρωπαϊκές μάρκες όπως η Cartier, η Hermes και η Balenciaga. Χρησιμοποιώντας προσεκτική ορολογία, ο Stuart Schorr, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της Jaguar Land Rover Β. Αμερικής, έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. "Στην πραγματικότητα είμαστε μέρος αυτού του κόσμου (σ.σ. των πολυτελών σημάτων), αλλά δεν επικοινωνούμε πραγματικά τη μάρκα με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε αρκετά ριζωμένοι στην παράδοση της αυτοκινητοβιομηχανίας”, ανέφερε ο Schorr.

Και συνέχισε λέγοντας "πήραμε την απόφαση να αναβαθμίσουμε τα σημεία επαφής των εμπορικών μας σημάτων με τον καταναλωτή, για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε να είμαστε μεταξύ των πιο κομψών, εκλεπτυσμένων και σύγχρονων εμπορικών σημάτων πολυτελείας στον κόσμο, χωρίς να περιοριζόμαστε στην αυτοκινητοβιομηχανία”. Δεν είναι θεωρία. Μεταξύ των εντύπων που επέλεξε η Jaguar για τη νέα προωθητική της καμπάνια, είναι τα Harper's Bazaar, Elle και Esquire, ενώ τα βίντεο θα προβάλλονται και στα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των περιοδικών.

Καμπάνια βγαλμένη από τον χώρο της μόδας

Η καμπάνια αυτή δεν αποτελεί προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έρθει το 2025, λέει ο Schorr. Είναι προφανές, καθώς στις πρώτες διαφημίσεις που δημοσιεύτηκαν, εμφανίζονται μοντέλα που μοιάζουν να συμμετέχουν σε κάποια επίδειξη μόδας, ενώ κατά βάση διακρίνονται μόνο τμήματα των οχημάτων, τα οποία είναι σκούρα, μονοχρωματικά και δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Στόχος είναι όταν θα φτάσουν τα νέα EV της Jaguar από το 2025, όλα με τιμές άνω των $100.000, να αποτελέσουν άμεσους ανταγωνιστές της Bentley, της Aston Martin και άλλων εταιρειών με εξαψήφιες τιμές στους καταλόγους τους.

Η επιλογή της αναβάθμισης της εικόνας για την Jaguar, έρχεται σε μια περίοδο που η παραγωγή και οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί, με τα ακριβοθώρητα μικροτσίπ, να κατευθύνονται προς τα πιο εμπορικά και πιο κερδοφόρα μοντέλα της Land Rover. Ήδη η JLR έχει να διαχειριστεί 86.000 εκκρεμείς παραγγελίες (για τις οποίες όμως έχει πάρει χρήματα), που αφορούν στο νέο Range Rover και το σκληροπυρηνικό Defender. Οι άνθρωποι της Jaguar όμως δηλώνουν αισιόδοξοι πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και η παραγωγή θα αρχίσει να αυξάνεται ήδη από το τρίμηνο που διανύουμε.

Best of Network