Μόνο 15 Alfa Romeo Giulia Speciale Montreal θα υπάρξουν

Και δεν είναι ότι θα κατασκευαστούν μόνο 15, υπάρχει και κάτι ακόμα: θα είναι διαθέσιμη μόνο για την αγορά του Καναδά αυτή η Giulia hommage στην υπέροχη Alfa Romeo Montreal

Alfa Romeo Giulia Speciale Montreal

Κατασκευασμένη σε μόλις 15 μονάδες, η συλλεκτική έκδοση Alfa Romeo Giulia Speciale Montreal, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την αγορά του Καναδά και αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα της Alfa Romeo, την υπέροχη Alfa Romeo Montreal.

Alfa Romeo Montreal και Giulia Speciale Montreal

H σχέση του Montreal με την Alfa Romeo

Εκτός Ιταλίας, το Μόντρεαλ του Καναδά μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η πόλη με την πιο ιδιαίτερη σχέση με την Alfa Romeo. Όλα ξεκίνησαν στη Διεθνή Έκθεση του Μόντρεαλ το 1967 όπου την προσοχή τράβηξε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Alfa Romeo Montreal 1970
Alfa Romeo Montreal 

Η δημιουργία της Alfa Romeo από τον οίκο Bertone και το σχεδιαστή Marcello Gandini εντυπωσίασε τους επισκέπτες χάρη στην πολύ ξεχωριστή αισθητική, αλλά και την τεχνολογική καινοτομία που πρέσβευε. Αρχικά το πρωτότυπο δεν είχε όνομα, αλλά σχεδόν άμεσα το κοινό το συνέδεσε με το όνομα της πόλης. Η επιτυχία του πρωτοτύπου οδήγησε στη δημιουργία της έκδοσης παραγωγής Alfa Romeo Montreal, η οποία κράτησε το ίδιο όνομα και παρουσιάστηκε το 1970 δημιουργώντας έναν ακόμα μύθο στην πλούσια ιστορία της μάρκας.

Μόνο 15 Alfa Romeo Giulia Speciale Montreal

Για να τιμήσει αυτή την ιδιαίτερη δημιουργία, αλλά και τη σχέση της με την πόλη του Μόντρεαλ, η Alfa Romeo θα διαθέσει αποκλειστικά στον Καναδά την ειδική έκδοση Giulia Speciale Montreal, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 15 μονάδες.

Alfa Romeo Giulia Speciale Montreal

Το πράσινο χρώμα του μοντέλου είναι εμπνευσμένο από το χρώμα του πρωτότυπου του 1967 και συνδυάζεται ιδανικά με τις μαύρες ζάντες, τις κίτρινες δαγκάνες και τα στοιχεία από ανθρακονήματα. Κίνηση στην Giulia Speciale Montreal δίνει ο δίλιτρος Turbo κινητήρας των 280 ίππων που συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο ένδοξος πρόγονος της εφοδιαζόταν με ένα ατμοσφαιρικό V8 σύνολο 2,6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων, το οποίο ήταν επίσης τοποθετημένο εμπρός, αλλά μετέδιδε την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Best of Network