Κάνει πίσω η Hyundai για το υδρογόνο;

Δημοσιεύματα στην Σεούλ αναφέρουν προβλήματα με την ανάπτυξη των συστημάτων υδρογόνου της Hyundai και δεύτερες σκέψεις από την εταιρεία

Hyundai Nexo

Το υδρογόνο μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας ως εναλλακτικό καύσιμο για τις μετακινήσεις. Η Toyota αποκάλυψε την υδρογονοκίνητη Corolla πριν από μερικές εβδομάδες και στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed είδαμε ακόμη και Supercar υδρογόνου, το εντυπωσιακό Viritech Apricale. Όμως όλες οι προσπάθειες γύρω από το υδρογόνο, δεν έχουν την ίδια ευτυχή κατάληξη, όπως προκύπτει. 

Σύμφωνα με την Seoul Economic Daily η Hyundai φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να καθυστερήσει την παρουσίαση του SUV, Hyundai Nexo, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανάπτυξη της κυψέλης καυσίμου. Η πηγή της εφημερίδας είναι ο προμηθευτής των υλικών, όπως αναφέρεται. 

Genesis G70

 
Η Hyundai σχεδίαζε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή και τις πωλήσεις του νέου Nexo το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αλλά αποφάσισε να το αναβάλει για το 2024. Το Nexo παρουσιάστηκε το 2018 και βάσει σχεδιασμού θα είναι το πρώτο από την γκάμα που θα δεχτεί τεχνολογία υδρογόνου. Ακολούθως θα έρθει η σειρά της premium φίρμας της Hyundai, της Genesis, που αναπτύσσει μια μεγαλύτερη δραστηριότητα επί ευρωπαϊκού εδάφους τους τελευταίους μήνες, όμως το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει πως δεν έχει οριστεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα για την παρουσία υδρογόνου στην γκάμα της Genesis. 

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο όμιλος Hyundai, στον οποίο ανήκουν οι Hyundai, Kia και Genesis, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει εκδόσεις κυψελών καυσίμου υδρογόνου για όλα τα επαγγελματικά του οχήματα έως το 2028, προσθέτοντας ότι θα αναπτύξει οχήματα κυψελών καυσίμου για τις Kia και Genesis που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μετά το 2025.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η Hyundai θα επανεκτιμήσει την δραστηριότητά της στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ειδικά για τα επιβατικά αυτοκίνητα, λόγω της αργής ανάπτυξης της αγοράς αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και της ανάγκης να επικεντρωθεί στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

"Με την αυξανόμενη παγκόσμια αγορά EV, θα ήταν πιθανό ότι η Hyundai θα μπορούσε να επανεκτιμήσει τη λίστα προτεραιοτήτων της, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ η αγορά για τα αυτοκίνητα υδρογόνου εξακολουθεί να παραμένει σχετικά μικρή", δήλωσε αναλυτής, από την Κορέα. 

Με πληροφορίες από Automotive News 

Best of Network