Το άδοξο τέλος του θρύλου του αυτοκινήτου Bruce McLaren

Ένα μίνι αφιέρωμα στην ζωή και τον θάνατο του Bruce McLaren του ανθρώπου που το πάθος του για τα αυτοκίνητα ξεκίνησε μια αυτοκρατορία του motorsport.

Bruce McLaren

Ήταν Ιούνιος του 1970 όταν έφυγε από τη ζωή ο Bruce McLaren, ο άνθρωπος που το πάθος του για τα αυτοκίνητα θα αποδεικνυόταν μοιραίο για εκείνον. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Bruce McLaren Αγαλμα

Γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία το 1937, ο Bruce McLaren πέρασε μεγάλος μέρος της παιδικής του ηλικίας στα νοσοκομεία, έχοντας ένα πρόβλημα στο ισχίο που τον ταλαιπωρούσε. Στα 14 του είχε αναρρώσει πλήρως και, μόλις, 1 έτος αργότερα κατασκεύασε, μαζί με τον μηχανικό πατέρα του, το πρώτο του αυτοκίνητο, με το οποίο συμμετείχε και στους πρώτους του αγώνες.

Διαβάστε Επίσης

Έπειτα, σπούδασε μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Auckland και με τη βοήθεια του μέντορά του και οδηγού Grand Prix, Jack Brabham, έγινε ο πρώτος νικητής της υποτροφίας Driver to Europe της Διεθνούς Ένωσης Grand Prix της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν άργησε να έρθει και η πρώτη αναγνώριση για τον Bruce McLaren, ο οποίος εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή αγωνιστική σκηνή το 1958, τερματίζοντας πέμπτος στο γερμανικό Grand Prix στο περίφημο Nurburgring και κερδίζοντας το πρωτάθλημα της Formula 2 του συνδυασμένου αγώνα Formula 1 και 2.

McLaren Monaco Triple Crown νέα χρώματα

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες, οι οποίες διαδέχονταν η μία την άλλη, αρχικά στην αγωνιστική ομάδα Cooper, στο πλευρό του μέντορά του και στη συνέχεια στη δική του ομάδα, όπου το 1968 κέρδισε μαζί με τον στενό του φίλο και συναθλητή του Denny Hulme τρεις αγώνες με McLaren-Ford. Το 1969 η ομάδα του αναδείχθηκε νικήτρια και στους 11 αγώνες που συμμετείχε. 

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr

Best of Network