O Bernie Ecclestone δήλωσε ένοχος για φορολογική απάτη (Updated)

Ο Bernie Ecclestone παραδέχτηκε το "λάθος" που έκανε με αποτέλεσμα να εξαπατήσει την εφορία για 465 εκατομμύρια ευρώ

Bernie Ecclestone

Update: Από δημοσιεύματα προκύπτει πως η ποινή στον Bernie Ecclestone για την συγκεκριμένη υπόθεση γνωστοποιήθηκε ήδη στους εκπροσώπους του και δεν θα χρειαστεί να περιμένει κανείς τον Νοέμβριο, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Έτσι ο Ecclestone αποφεύγει την ποινή φυλάκισης λόγω ηλικίας και υγείας και του επεβλήθη 17μηνη φυλάκιση με διετή αναστολή, καθώς και πληρωμή 757 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό στο οποίο συμφώνησε σε σχετικό διακανονισμό.   

Ο Bernie Ecclestone, ο εκκεντρικός πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1 που έχει φτάσει τα 92 χρόνια του, δήλωσε σήμερα ένοχος για εξαπάτηση του βρετανικού δημοσίου, όσον αφορά έσοδα σχεδόν 465 εκατομμυρίων ευρώ που δεν δήλωσε. 

Ο Ecclestone, ο οποίος μέχρι τώρα δήλωνε αθώος για την συγκεκριμένη υπόθεση, μεταβαίνοντας στο δικαστήριο για την υπόθεση, παραδέχτηκε την ενοχή του και επιβεβαίωσε κάποιες από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με αυτές ο Ecclestone όταν είχε ρωτηθεί σχετικά με το καταπίστευμα του συγκεκριμένου ύψους, απάντησε στις αρχές πως δεν ήταν εκείνος δικαιούχος και ουσιαστικά είχε παραπλανήσει την αρχή που ερευνούσε την υπόθεση, κατί για το οποίο κατηγορήθηκε. 

Οι πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως οι συγκεκριμένη υπηρεσία διεξήγαγε παγκόσμια και πολύπλοκη έρευνα προκειμένου να στοιχειοθετήσει την υπόθεση και  τώρα θεωρείται πως η παραδοχή του Ecclestone είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να πέσει "στα μαλακά".

Κάτι που φαίνεται πιο πιθανό μετά την τοποθέτηση του εισαγγελέα κατά την εκδίκαση, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: "Από τις 7 Ιουλίου 2015, ο κ. Ecclestone δεν γνώριζε την αλήθεια της θέσης, οπότε δεν ήταν ικανός να δώσει απάντηση στην ερώτηση. Ο κ. Ecclestone δεν ήταν απολύτως σαφής σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ήταν δομημένη η ιδιοκτησία των εν λόγω λογαριασμών. Ως εκ τούτου, δεν γνώριζε αν ήταν υπόχρεος για φόρους, τόκους ή πρόστιμα σε σχέση με τα ποσά που περνούσαν από τους λογαριασμούς. Ο κ. Ecclestone αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος να απαντήσει στις ερωτήσεις που απάντησε, διότι υπήρχε ο κίνδυνος να μην συνεχίσει η HMRC να ερευνά τις υποθέσεις του. Τώρα αποδέχεται ότι οφείλεται κάποιος φόρος σε σχέση με αυτά τα χρήματα".

Η ποινή του Ecclestone θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο και αναμένεται να είναι η πληρωμή ενός υπέρογκου ποσού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network