F1 GP Μαϊάμι: Οικογενειακή τιτανομαχία στην Red Bull

Ο Max Verstappen πήρε μια αρχοντική νίκη στο Μαϊάμι και ξέφυγε στην βαθμολογία από τον Sergio Perez που είναι ο βασικός του αντίπαλος φέτος

F1 GP Μαϊάμι Verstappen

Ο Max Verstappen κατέθεσε διαπιστευτήρια πρωταθλητή στο Grand Prix του Μαϊάμι, τον πέμπτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, "καταπίνοντας" τον Sergio Perez, τον άλλο οδηγό της Red Bull, όταν χρειάστηκε να τον προσπεράσει για να πάρει την νίκη στον αγώνα. Ο Fernando Alonso με έναν αγώνα που κατέληξε να μην απειλεί και να μην απειλείται πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο, ενώ ο George Russell "ρολάρισε" όπως χαρακτηριστικά είπε για να βρεθεί στην 4η θέση, προσπερνώντας σε αυτήν την πορεία και το Lewis Hamilton, εύκολα. 

Ο Carlos Sainz είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο σε πλήρη αντίθεση με τον Charles Leclerc που δύο γύρους πριν το τέλος έχασε και την έκτη θέση από τον Hamilton σε ένα από τα πιο όμορφα προσπεράσματα του αγώνα. Όγδοος πίσω από τον Μονεγάσκο έμεινε ο Pierre Gasly, εμπρός από την άλλη Alpine, του Esteban Ocon και την δεκάδα έκλεισε ο Kevin Magnussen σε έναν εξαιρετικό αγώνα για εκείνον συνολικά. 

F1 GP Μαϊάμι Stroll Aston Martin

Υποδειγματική διαχείριση ελαστικών 

Το "σημείο κλειδί" σε έναν εντυπωσιακά ενδιαφέροντα αγώνα στο Μαϊάμι ήταν η απόφαση του Max Verstappen να διατηρήσει την σκληρή γόμα ελαστικών με την οποία ξεκίνησε, για 45 γύρους. Ήταν το περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ξεπερνώντας ακόμη και όσους θεωρούσαν πως είχαν κάνει extreme επιλογή, όπως ο Ocon που έμεινε στα σκληρά 39 γύρους ή ακόμη και ο Lance Stroll που άντεξε για 41 γύρους. 

F1 GP Μαϊάμι Verstappen

Την ίδια στιγμή ο Perez που είχε την πολυτέλεια της pole position, την οποία διατήρησε στην εκκίνηση, είχε επιλέξει να εκκινήσει με ενδιάμεσα ελαστικά και αυτή ήταν η βασική διαφοροποίηση των δύο οδηγών της Red Bull, όσον αφορά τη στρατηγική τους. Η μετάβαση του Perez στην σκληρή γόμα έφερε πλεονέκτημα στον Μεξικανό που έμοιαζε να έχει τον έλεγχο της διαφοράς, όμως όταν τα σκληρά ελαστικά του Perez άρχισαν να φθείρονται, τα σκληρά του Verstappen έδειχναν να έχουν και άλλο να δώσουν στον Ολλανδό. 

Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά μεταξύ τους να μειωθεί και ο Verstappen να επιλέξει μάλλον το καλύτερο χρονικό σημείο για το δικό του, ένα και μοναδικό, pit stop. Αυτό ήταν και το μοναδικό ψεγάδι σε όλες αυτές τις κινήσεις του Ολλανδού δύο φορές πρωταθλητή. Οι μηχανικοί του άργησαν ουσιαστικά να αλλάξουν τα ελαστικά και τα 3,3 δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν έδωσαν στον Perez ένα μικρό προβάδισμα όταν πλέον βρέθηκαν αμφότεορι στην πίστα έχοντας ξεδιπλώσει τις στρατηγικές τους και κάνοντας ένα "καθαρό" φινάλε. 

F1 GP Μαϊάμι Podium βαθρο

Όμως εκεί μίλησε η ανωτερότητα του Verstappen. Πλησίασε ταχύτατα τον teammate του και τον προσπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες έχοντας πλεονέκτημα χάρη στην ενδιάμεση γόμα που φορούσε σε εκείνο το σημείο. Πήρε μάλιστα και τον έναν βαθμό του ταχύτερου γύρου έτσι η διαφορά του αυξήθηκε σημαντικά στην βαθμολογία.

F1 GP Μαϊάμι Alonso

Λάθος του Sainz και ποινή 

Στην Ferrari δεν μπορούν να πουν πως είχαν έναν καλό αγώνα στην Αμερική. Μετά το κακό Σάββατο με το ατύχημα του Leclerc που τελείωσε πρόωρα τις κατατακτήριες δοκιμές, η Κυριακή ήταν το ίδιο ταλαιπωρία για τον Μονεγάσκο. Ξεκίνησε έβδομος αλλά γρήγορα έπεσε εκτός δεκάδας με αποτέλεσμα να προσπαθεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να προσπεράσει κάποιον. 

F1 GP Μαϊάμι Leclerc

Όταν τελικά έφτασε μια θέση πίσω από τον Carlos Sainz που ήταν πέμπτος, δεν άντεξε να διατηρηθεί σε αυτήν καθώς υπέκυψε στην πίεση του Lewis Hamilton. 

F1 GP Μαϊάμι Ferrari

Από την άλλη πλευρά ο Sainz ήταν πολύ πιο ουσιαστικός σήμερα και το μοναδικό λάθος που έκανε με το να μην ελέγξει την ταχύτητά του στο pitlane οταν ήρθε η ώρα για το pit stop του, του κόστισε πολύ περισσότερο τελικά από μια θέση. Έχασε την επαφή με το βάθρο την οποία είχε αρχικά στον αγώνα και αρκέστηκε στην πέμπτη θέση, καθώς ούτε και εκείνος μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον George Russell με την Mercedes. 

F1 GP Μαϊάμι Hamilton

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 

F1 GP Μαϊάμι Αποτελέσματα

Δες εδώ την βαθμολογία των οδηγών μετά τον αγώνα στο Μαϊάμι και εδώ την βαθμολογία των κατασκευαστών. 

Best of Network