"Τέλος οι συνομιλίες" μεταξύ Porsche και Red Bull

Τελικά η Porsche δεν πρόκειται να μπει στην Formula 1 με όχημα την Red Bull. Γιατί οι δύο εταιρείες σταμάτησαν να συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας

GP Imola Red Bull

Στα τέλη Ιουλίου όλοι συζητούσαν το ενδεχόμενο συνεργασίας Porsche και Red Bull για την εισαγωγή της πρώτης στην Formula 1. Τελικά το γλυκό (και τι γλυκό θα ήταν αυτό) δεν έδεσε. Η Porsche δήλωσε ότι η ίδια και η Red Bull τερματίζουν τις συνομιλίες σχετικά με το ενδεχόμενο εισόδου της Porsche στη Formula 1.

Τι ανακοίνωσε η Porsche και ο Horner

"Οι δύο εταιρείες έχουν πλέον καταλήξει από κοινού στο συμπέρασμα ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα συνεχιστούν πλέον", ανέφερε η Porsche σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η Porsche δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια συνεργασία που θα περιελάμβανε τόσο τη συνεργασία με τους κινητήρες όσο και την ομάδα F1.

Ο επικεφαλής της Red Bull Christian Horner απέκλεισε την εξαγορά της Porsche και δήλωσε ότι οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να γίνει με τους όρους της ομάδας της Formula 1.

OK, αλλά η Porsche εξακολουθεί να θέλει ομάδα Formula 1

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι η συμμετοχή στην F1 παραμένει μια ελκυστική επιλογή και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ενδεχόμενο καθώς ολοκληρώνονται οι αλλαγές στους κανόνες της F1.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε τον Μάιο ότι η Porsche και η Audi θα συμμετάσχουν στη Formula 1, στην οποία μέχρι στιγμής κυριαρχεί η γερμανική αντίπαλος Mercedes-Benz.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι οι μακροχρόνιες συνομιλίες μεταξύ της Porsche και της Red Bull είχαν κολλήσει λόγω του χάσματος μεταξύ του πόσο έλεγχο ήθελε η μάρκα που ανήκει στο VW Group και του τι ήταν διατεθειμένη να δώσει η Red Bull.

Na θυμήσουμε η Audi, που ανήκει στη Volkswagen, δήλωσε τον Αύγουστο ότι θα κατασκευάσει έναν κινητήρα στη Γερμανία και θα συμμετάσχει το 2026 με μια υπάρχουσα ομάδα, που πιθανότατα θα είναι η Sauber. 

Best of Network