O Mate Rimac ήταν ο πιο δύσκολος πελάτης της φίρμας του

H Rimac αποκαλύπτει το προσωπικό όνειρο του ιδρυτή της, Mate Rimac με την εξατομίκευση του προσωπικού του Rimac Nevera, που έθεσε προκλήσεις για την φίρμα.

Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac
Rimac Nevera Mate Rimac

Το 2009, ο Mate Rimac ξεκίνησε ένα φιλόδοξο ταξίδι με την ίδρυση της Rimac Automobili, με μοναδικό εφόδιο το όνειρο της δημιουργίας του απόλυτου ηλεκτρικού hypercar.

15 χρόνια αργότερα, αυτό το όραμα έχει ολοκληρωθεί πλήρως καθώς ο Rimac παραλαμβάνει το δικό του Nevera, ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο φέρει το όνομά του αλλά ενσωματώνει την κορυφή των φιλοδοξιών του για επιδόσεις και καινοτομία.

Rimac Nevera Mate Rimac

Ο Mate Rimac γνωρίζει το Nevera όσο κανείς, από την πιο βασική του ιδέα μέχρι την τελευταία καλωδίωση και βίδα. Ακριβώς για αυτό η εξατομίκευση του δικού του αυτοκινήτου ήταν ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση.

Nico Rosberg και Mate Rimac
Ο Mate Rimac (δεξιά) με τον Nico Rosberg όταν o πρώην πιλότος της F1 παρέλαβε το δικό του Nevera.

Η Rimac ωστόσο προσφέρει μια σχεδόν απεριόριστη σειρά επιλογών εξατομίκευσης, επιτρέποντας ακόμη και σε έναν τόσο απαιτητικό πελάτη να ικανοποιήσει το όραμά του και οποιαδήποτε επιθυμία του. 

Rimac Nevera Mate Rimac

Χειροτεχνία στη Rimac Automobili 

Η δημιουργία του Nevera αποτελεί απόδειξη της εσωτερικής χειροτεχνίας στις εγκαταστάσεις της Rimac Automobili στην Κροατία. Εκεί, επεξεργάζονται περίπλοκα μεταλλικά μέρη, εφαρμόζονται άψογα φινιρίσματα στα χρώματα και κατασκευάζονται κατά παραγγελία σχέδια.

Διαβάστε Επίσης

Η ομάδα σχεδιασμού είναι πάντα έτοιμη να μετατρέψει τις ιδέες ενός πελάτη σε πραγματικότητα. Για το Nevera του Mate Rimac, η ομάδα χρώματος και περιποίησης πρότεινε αρκετές προσαρμοσμένες παραλλαγές και φινίρισμα σε δύο τόνους.

Rimac Nevera Mate Rimac

Ωστόσο, ο Rimac επέλεξε να παραμείνει πιστός στην αρχική του έμπνευση: ένα πλήρες ανθρακονημάτινο σώμα σε κόκκινο χρώμα, τονισμένο με φυσικές γυμνές ίνες ανθρακονήματος και διακοσμημένο με ένα κόκκινο ανοδιωμένο σήμα Nevera που ήταν ειδική παραγγελία. Στόχος του ήταν να παρουσιάσει τα φυσικά υλικά του αυτοκινήτου στην πλήρη τους διάσταση. 

Rimac Nevera Mate Rimac

Η ανθρακονημάτινη εμφάνιση επιπέδου 3 στο Nevera είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό άβαφο αμάξωμα. Είναι μια εντελώς προσαρμοσμένη δημιουργία. Οι ίνες άνθρακα πρέπει να ρέουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στα πάνελ του αμαξώματος, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη και αδιάσπαστη ροή που ευθυγραμμίζεται τέλεια με τη γεωμετρία του αυτοκινήτου. 

Αυτή η σχολαστική διαδικασία περιλαμβάνει ακρίβεια τόσο στην παραγωγή όσο και στην επίστρωση, καθώς τυχόν ατέλειες μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή αυτού του καμβά και την επανεκκίνηση της διαδικασίας. 

Rimac Nevera Mate Rimac

Κροατικό φρόνημα 

Με διάθεση να τιμήσει την κροατική κληρονομιά του, ο Mate Rimac συμπεριέλαβε χειροποίητες κροατικές σημαίες στους πλευρικούς καθρέφτες και ένα ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο αστραπής κρυμμένο κάτω από την πίσω αεροτομή, εμπνευσμένο από τις μεσογειακές καταιγίδες στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας που έδωσαν το όνομα Nevera. 

Παρά τις προκλήσεις τα πρώτα χρόνια, η υπερηφάνεια της Rimac για τις κροατικές ρίζες του Ομίλου Rimac παρέμεινε σταθερή, αρνούμενη τη μετεγκατάσταση ακόμη και όταν οι επενδυτικές ευκαιρίες συνδέονταν με μια τέτοια κίνηση. 

Rimac Nevera Mate Rimac

Το εσωτερικό του Nevera είναι ένας καμβάς για εξατομίκευση. Τα χειροποίητα μοτίβα κοσμούν τα υποβραχιόνια, τα προσκέφαλα και πολλά άλλα, ενώ ειδικά μηνύματα έχουν χαραχθεί με λέιζερ σε μια μεταλλική πλάκα στο διάφραγμα.

Οι επιλογές για χρώματα και υλικά είναι σχεδόν ατελείωτες, από την κομψότητα του πλήρους δέρματος Napa έως τη νεωτερικότητα ενός μείγματος Alcantara και δέρματος ή ακόμα και ενός πλήρους εσωτερικού Alcantara. 

Rimac Nevera Mate Rimac

Οι μεταλλικές επιφάνειες όπως οι λαβές των θυρών, τα κουμπιά του τιμονιού και τα χειριστήρια ψυχαγωγίας είναι ανοδιωμένα σε διάφορα χρώματα, μια διαδικασία που τελειοποιείται εσωτερικά.

Για το δικό του Rimac Nevera, ο Mate Rimac επέλεξε μια ασύμμετρη διακόσμηση, κυρίως μαύρη από τη μία πλευρά και κόκκινη από την άλλη, μαζί με προσωπικά μοτίβα, συμπεριλαμβανομένων κεντημένων απεικονίσεων της Solinjanka, ενός εμβληματικού γλυπτού που στεγάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ζάγκρεμπ. 

Rimac Nevera Mate Rimac

Αναλογιζόμενος την εμπειρία του, ο Mate Rimac σημείωσε: "Είναι μια τρελή εμπειρία να είσαι πελάτης της δικής σου εταιρείας, και πιθανότατα δεν ήμουν και ο ευκολότερος πελάτης. Ακριβώς όπως και με όλους τους πελάτες μας – υπήρξε μια διαδικασία συν - δημιουργίας, ανταλλαγή ιδεών, εξέλιξή τους και στη συνέχεια, τελειοποίηση τους μέχρι να έχουμε ένα Nevera που στέκεται μόνο του και μιλάει προσωπικά. Το αποτέλεσμα όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά λέει μια σημαντική ιστορία για μένα". 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network