Στην Ελλάδα το BYD Atto 3: τιμές, εκδόσεις και ό,τι αξίζει να ξέρεις για το ηλεκτρικό C-SUV

Το ηλεκτρικό Atto 3 διαπραγματεύεται την υπόστασή του στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV έχοντας να επιδείξει χαμηλό κόστος χρήσης και καλή αυτονομία ειδικά ειδικά σε αστικές συνθήκες κίνησης.

BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3

Η πρόσφατη είσοδος της κινέζικης BYD στην ελληνική αγορά υπό τον όμιλο επιχειρήσεων Σφακιανάκη φέρνει στο προσκήνιο δύο ηλεκτρικά μοντέλα και το πρώτο showroom της εταιρείας στην Αθήνα. Το ηλεκτρικό μοντέλο Atto 3 ορίζει την πρόταση της BYD στα μικρομεσαία SUV και διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: Comfort και Design.

Η τεχνολογική δομή του μοντέλου προτάσσει έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη απόδοσης 204 ίππων και ροπής 310 Nm μαζί με μια μπαταρία τεχνολογίας Blade δυναμικότητας 60,48 kWh.

BYD e-Platform

Μπαταρία τεχνολογίας LFP

Η συγκεκριμένη μπαταρία δεν έχει κοβάλτιο και χρησιμοποιεί Φωσφορικό Σίδηρο Λίθιο (LFP) ως υλικό καθόδου που προσφέρει θερμική σταθερότητα και υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τους αντίστοιχους συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Παράλληλα, πλεονεκτεί και στην κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η μέση κατανάλωση ενέργειας του Atto 3 προσδιορίζεται στις 15,6kW/100 χλμ. με την αυτονομία να φθάνει στα 420 χλμ. Οι δε μετρήσεις σε αστικό κύκλο ανεβάζουν την αυτονομία έως τα 565 χλμ.

BYD Atto 3

Το μοντέλο μπορεί να φορτίσει σε πηγή AC έως 11 kW ενώ σε ταχυφορτιστή έως 150 kW που σημαίνει πως από το 30% έως το 80% της μπαταρίας γεμίζει σε μισή ώρα.

Εξελιγμένη πλατφόρμα

Δομικά, το μοντέλο βασίζεται σε μια εξελιγμένη πλατφόρμα (e-Platform 3.0) της εταιρείας ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το αμάξωμα με συνολικό μήκος κοντά στα 4,5 μ. - μεταξόνιο 2,720 μ. - προσφέρει ικανοποιητική ευρυχωρία για πέντε επιβάτες, με τις αποσκευές να βολεύονται σε χώρο 440 λίτρων που διευρύνεται στα 1.338 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

BYD Atto 3

Οι χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα περιορίζονται σε πέντε μεταλλικές αποχρώσεις χωρίς έξτρα χρέωση: Surfing Blue, Climbing Grey, Skiing White, Parkour Red και Exploring Green. Στον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται μεταξύ άλλων, τα φώτα LED με προσαρμοζόμενους προβολείς εμπρός, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, 7 αερόσακοι και αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω.

Διαβάστε Επίσης

Το μοντέλο έχει αξιολογηθεί ήδη σε δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP με την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστεριών. Μάλιστα, στην επιμέρους αξιολόγηση για την προστασία των επιβατών έφθασε το 91% που θεωρείται μια κορυφαία τιμή για την κατηγορία.

BYD Atto 3

Πλήρως ψηφιοποιημένη καμπίνα

Στην καμπίνα η πρόσβαση πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση κλειδιού. Το cockpit είναι πλήρως ψηφιακό ενώ υπάρχουν και διάφορες πρωτότυπες σχεδιαστικές λεπτομέρεις που παραπέμπουν σε εξοπλισμό οργάνων γυμναστηρίου όπως οι μπάρες στις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών, οι αεραγωγοί που θυμίζουν βαράκια αλτήρων αλλά και ο επιλογέας ταχυτήτων που προσομοιάζει βάρη kettlebell.

BYD Atto 3

Τα καθίσματα έχουν επένδυση από vegan δέρμα. Τα μπροστινά είναι θερμαινόμενα και ρυθμίζονται ηλεκτροκίνητα. Υπάρχει επίσης πανοραμική γυάλινη οροφή με σκίαστρο και μια περιστρεφόμενη κεντρική οθόνη 12,8 ιντσών ή 15,6 ινστών (έκδοση Design) με ένα εξελιγμένο σύστημα infontainment DiLink 4.0 (4G) που υποστηρίζει αναγνώριση φωνής, ενημερώσεις Over The Air (OTA) και είναι συμβατό με τα οικοσυστήματα Android Auto και Apple CarPlay. Το σύστημα πλοήγησης διατίθεται επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

Τέλος, το πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτός των άλλων τις τεχνολογίες Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert & Rear Cross Traffic Brake, Lane Keep Assistance, Lane Change Assist και Emergency Lane Keep.

BYD Atto 3

Εμπορική διάθεση

Το BYD Atto 3 συνοδεύεται από 6 χρόνια εγγύησης (ή 150.000 χλμ.), 8 χρόνια εγγύηση ηλεκτροκινητήρα (ή 150.000 χλμ.) και 8 χρόνια εγγύηση για τη μπαταρία (ή 200.000 χλμ.).

Η διάθεση του μοντέλου στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα 37.990 ευρώ για τη βασική έκδοση Comfort και ανεβαίνει στα 39.990 ευρώ για την πιο πλούσια έκδοση Design. Η εισαγωγική εταιρεία προσφέρει επίσης δωρεάν το πρόγραμμα συντήρησης για 3 έτη για τις παραγγελίες που θα δεχθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network