Τελικά σκουριάζει το Tesla Cybertruck; Τι απάντησε μηχανικός της φίρμας για το "rust-gate"

Ίσως να διαβάσετε ότι το Tesla Cybertruck σκουριάζει ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Το "rust-gate" ξεκίνησε μετά μια φωτογραφία σε φόρουμ ιδιοκτητών και τελικά η Tesla απάντησε.

Tesla Cybertruck

Σκουριάζει το Tesla Cybertruck; Και αν ναι, πώς γίνεται αφού είναι από ανοξείδωτο ατσάλι; Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση σε σελίδα ομάδας ιδιοκτητών Cybertruck, η οποία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και τελικά πολλοί πιστεύουν ότι τα Cybertruck σκουριάζουν. Είναι όμως έτσι; 

Ένας μηχανικός της Tesla απάντησε στις "καταγγελίες" με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X που ανήκει στον Musk για να διαβεβαιώσει τους ιδιοκτήτες του Cybertruck ότι το pickup δεν σκουριάζει. Αντίθετα, τα ασυνήθιστα εξωτερικά πάνελ του τραβούν επιφανειακή μόλυνση που σκουριάζει.

"Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι αντιδραστικός και το ελεύθερο σίδερο που κάθεται πάνω του θα σκουριάσει", δήλωσε ο Wes Morrill στον λογαριασμό του στο X. Ο Morrill είναι επικεφαλής μηχανικός του Cybertruck και διευθυντής αξιοπιστίας, δοκιμών και ανάλυσης στην Tesla, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn. "Είναι μόνο επιφανειακή μόλυνση και μπορεί να καθαριστεί εύκολα", τόνισε. 

Ο Musk απάντησε στην ανάρτηση του Morrill στο X στις 16 Φεβρουαρίου με "Ναι", υποδηλώνοντας ότι συμφωνεί με την εκτίμηση.

Άλλοι χρήστες του X απάντησαν με εικόνες κανονικών, βαμμένων αυτοκινήτων με πορτοκαλί στίγματα σκουριάς ενσωματωμένα στο χρώμα. Ένας υποτιθέμενος ιδιοκτήτης ενός οχήματος DeLorean, του σπορ αυτοκινήτου της δεκαετίας του 1980 που χρησιμοποιούσε επίσης εξωτερικά πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα, δημοσίευσε μια εικόνα με ρύπανση από σκουριά και δήλωσε ότι "αφαιρείται εύκολα".


Η ανάρτηση του Morrill ήταν απάντηση σε ένα βίντεο στο YouTube από τον λογαριασμό Bearded Tesla Guy, τον οποίο διαχειρίζεται ο Justin Demaree, σύμφωνα με τη σελίδα του προφίλ του στο LinkedIn.

Ο Morrill αποκάλεσε το βίντεο του YouTube "καλή κατάρριψη του μύθου" επειδή έδειξε πώς τα πορτοκαλί στίγματα μπορούν να αφαιρεθούν από τον ανοξείδωτο χάλυβα με ένα κοινό οικιακό καθαριστικό.

Πώς ξεκίνησε το rust-gate

Η διαμάχη για το Cybertruck, η οποία αποκαλείται "rust-gate" από ορισμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε στο φόρουμ του Cybertruck Owners Club στις αρχές του μήνα, όταν δύο ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίευσαν εικόνες των φορτηγών τους με τα μικρά πορτοκαλί στίγματα. Πρότειναν ότι τα στίγματα θα μπορούσαν να οφείλονται σε σκουριά ή σε κάποια άλλη μορφή διάβρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Στο βίντεο του Bearded Tesla Guy της 16ης Φεβρουαρίου με τίτλο "CyberTRUCK or CyberRUST", ο Demaree δοκίμασε διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού για να αφαιρέσει τη μόλυνση σκουριάς από ένα Cybertruck που παραδόθηκε πρόσφατα σε έναν ιδιοκτήτη στη Φλόριντα.

Το καθαριστικό παραθύρων δεν έκανε κάτι, αλλά ένα καθαριστικό για ανοξείδωτο χάλυβα κουζίνας το καθάρισε.

"Αυτά τα στίγματα είναι παντού", δήλωσε ο Demaree στο βίντεο. "Και φυσικά, ένας λογικός άνθρωπος θα ήταν μάλλον θορυβημένος από αυτό. Είναι απολύτως φυσικό αν το δεις αυτό σε ένα καινούργιο φορτηγό αξίας 100.000 δολαρίων".

Ο Demaree, με 80.000 συνδρομητές στο YouTube, υπέθεσε ότι οι πορτοκαλί λεκέδες προκλήθηκαν πιθανότατα από τη σκόνη των σιδηροδρόμων που θα μπορούσε να έχει μολύνει το Cybertruck κατά τη μεταφορά, ή ίσως ακόμη και από μεταλλική σκόνη από το εργοστάσιο της Tesla.

Ακόμα και πριν από τη διαμάχη "rust-gate", οι οπαδοί της Tesla στο φόρουμ του Cybertruck συζητούσαν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να διατηρηθούν καθαρά τα εξωτερικά πάνελ, αφού δεν έχουν προστατευτικά καλύμματα όπως η βαφή και η διαφανής επίστρωση.

Μια ανάρτηση περιλάμβανε μια εικόνα από το εγχειρίδιο χρήσης του Cybertruck. Λέει: "Για να αποφύγετε ζημιές στο εξωτερικό, απομακρύνετε αμέσως διαβρωτικές ουσίες (όπως γράσο, λάδι, περιττώματα πουλιών, ρητίνη δέντρων, νεκρά έντομα, κηλίδες πίσσας, αλάτι δρόμου, βιομηχανικά υπολείμματα κ.λπ.) Μην περιμένετε μέχρι το Cybertruck να έρθει η ώρα για ένα πλήρες πλύσιμο".

Στον ιστότοπο της Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία πωλεί επίσης το "Cybertruck Color Paint Film", παρόμοιο με ένα βινύλιο περιτύλιξης οχήματος, που ξεκινά από 6.000 δολάρια για λευκό, μαύρο και γκρι. Τα premium χρώματα Satin Abyss Blue και Satin Rose Gold κοστίζουν 6.500 δολάρια. Η τιμή αγοράς περιλαμβάνει το υλικό, την εγκατάσταση και ένα δανεικό όχημα από ένα κέντρο σέρβις της Tesla.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network