Elon Musk: Το μικρό και φθηνό Tesla θα είναι κυρίως αυτόνομο

Είναι μια υπόσχεση που είχε δώσει περίπου δύο χρόνια πριν αλλά ως είθισται για Musk υπάρχει καθυστέρηση. Ας δούμε τι είπε αυτή τη φορά το μικρό και φθηνό Tesla

Elon Musk

Ο Elon Musk αρέσκεται στις υποσχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες που δίνει τις κρατάει αλλά συνήθως δεν πετυχαίνει τα χρονοδιαγράμματα. Έχει συμβεί με το Tesla Roadster (δεύτερης γενιάς) που το περιμένουμε χρόνια ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Tesla Cybertruck, το οποίο όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτό που τελικά δεν είπε στην τελευταία ενημέρωση των επενδυτών της φίρμας -και ενώ όλοι το περιμέναν- είναι αν και πότε θα κυκλοφορήσει το μικρό και φθηνό Tesla. 

Μικρό και φθηνό Tesla ακούμε αλλά ως εκεί

Ιδιαίτερα η μέρα των επενδυτών -που τελικά δεν είχε καμία πληροφορία για το μικρό Tesla- ήταν απογοήτευση για πολλούς. Ναι μεν ανακοίνωσε σημαντικά πράγματα ως προς την παραγωγή -και μάλιστα πολύ σημαντικά- αλλά οι επενδυτές και οι fans της Tesla είχαν άλλες προσδοκίες. Μάλλον προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Elon Musk έκανε μια δήλωση για το μικρό και φθηνό Tesla - όταν λέμε φθηνό εννούμε περίπου τα 25.000 ευρώ. 

Διαβάστε Επίσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι το μικρό αυτοκίνητο στο οποίο εργάζεται η εταιρεία θα κινείται κυρίως σε αυτόνομη λειτουργία, επαναλαμβάνοντας μια υπόσχεση που έδωσε το 2020.

Το μικρό Tesla θα είναι κυρίως αυτόνομο

Πριν από λίγες μέρες δήλωσε ότι υπάρχει σαφής πορεία προς την παράδοση ενός αυτοκινήτου που κοστίζει το μισό σε σχέση με το Model 3 της Tesla, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή τα μοντέλα.

Το 2020, ο Musk είχε δηλώσει "σίγουρος" ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα μικρό, ελκυστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων που θα είναι πλήρως αυτόνομο, μέσα σε περίπου τρία χρόνια.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας, ο Musk δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σταματήσει προς το παρόν τις εργασίες για ένα compact EV.

Τότε είχε δηλώσει ότι "έχουμε ήδη αρκετά καρπούζια στη μασχάλη μας -πραγματικά πάρα πολλά". 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network