Προσφορές που συμφέρουν για το Opel Mokka και το Mokka-e

Καιρός για προσφορές στο Mokka, στο πιο τολμηρό SUV της Opel που κυκλοφορεί και σε ηλεκτρικό. Η εισαγωγική εταιρεία κάνει πιο εύκολη την απόκτηση του Mokka, αφού προσφέρει επιδότηση ανταλλαγής για όφελος έως €2400 πάνω στην αξία του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου του υποψήφιου αγοραστή. Με σύντομο χρόνο παράδοσης του καινούργιου και με "κλειδωμένη" τιμή κατά την παραγγελία.

Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka
Opel Mokka-e
Opel Mokka

Το μικρό SUV της Opel διανύει από το 2020 τον δεύτερο κύκλο ζωής του ο οποίος προσδιορίζεται από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, τις σύγχρονες τεχνολογίες διασύνδεσης και υποβοήθησης οδήγησης αλλά και την είσοδο στην εποχή του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης. Το Mokka βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα CMP που επιτρέπει την ενσωμάτωση τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης.

Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι τολμηρή και συμπαγής. Υποστηρίζεται από έξι χρώματα τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και με διχρωμία στην οροφή. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι πέντε: Edition, Elegance, Black, GS και Ultimate. Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει εκτός των άλλων, κεντρικό κλείδωμα, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, φώτα ημέρας LED, σύστημα κλιματισμού και δερμάτινο τιμόνι.

Opel Mokka
Το σχέδιο της νέας πρόσοψης Opel Vizor

Το Mokka ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που ενσωμάτωσε την νέα πρόσοψη Opel Vizor, δημιούργημα του σχεδιαστή Mark Adams και της ομάδας του. Ένα πλαίσιο δηλαδή που περιλαμβάνει το σύστημα φώτων LED, την απέριττη μάσκα και το λογότυπο της εταιρείας με τον κεραυνό.

Πρόκειται για το σχεδιαστικό μοτίβο που υιοθετήθηκε και σε άλλα μοντέλα που ακολούθησαν από το 2021 και εντεύθεν και αποτελεί σήμερα το βασικό στοιχείο της εταιρικής ταυτότητας Opel. Λεπτομέρεια αλλά έχει και αυτή τη σημασία της, είναι πως τα "νεύρα" στο καπό παραπέμπουν σε μια παράδοση των μοντέλων Kadett από το παρελθόν.

Opel Mokka

Στην χρήση το Opel Mokka είναι ένα ευέλικτο όσο και ευκίνητο SUV με μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις και ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης. Είναι ιδανικό για χρήστες χαμηλού αναστήματος που θέλουν περιφερειακή πρόσβαση στην ορατότητα διευκολύνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις.

Opel Mokka
Οι δύο ψηφιακές οθόνες του ταμπλό Pure Panel 

Στην καμπίνα κυριαρχεί το ταμπλό "Pure Panel" με διάταξη από οθόνες τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη που δίνουν την αίσθηση μίας "ενιαίας" οθόνης. Η διαμόρφωση του ταμπλό είναι οικεία, αλλά εμφανώς εξελιγμένη. Γενικώς το cockpit είναι elegant και minimal. Οι χώροι είναι αρκούντως άνετοι για επιβάτες και αποσκευές. Οι τελευταίες έχουν στην διάθεση τους τα 350 λίτρα του πορτμπαγκάζ.

Διαβάστε Επίσης

Η διασύνδεση με εξωτερικές συσκευές εξυπηρετείται μέσω των οικοσυστημάτων Android Auto και Apple CarPlay ενώ υπάρχουν και θύρες USB για φόρτωση δεδομένων και φόρτιση συσκευών. Η λίστα εξοπλισμού είναι μεγάλη και διαμοιράζεται στις πέντε εκδόσεις. Πλούσιος και ο προαιρετικός εξοπλισμός.

Opel Mokka

Στοιχεία ασφάλειας

Το Mokka διαθέτει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης με λειτουργία περιορισμού και ανίχνευση πεζών, διατήρηση και επαναφορά στη λωρίδα κυκλοφορίας και cruise control.

Έχει επίσης σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και ειδοποίηση της προσοχής του οδηγού. Τέλος διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα παρκαρίσματος με κάμερες, αισθητήρες και ενδείξεις για πλευρικές αποστάσεις.

Opel Mokka

Βραβευμένοι κινητήρες

Το Mokka εξυπηρετείται από βραβευμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Σε diesel υπάρχει ένας 4κύλινδρος στα 1,5 λίτρα τεχνολογίας BlueHDi με ισχύ 110 ίππων και ροπή 250 Nm. Είναι από τους πιο οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες στην κατηγορία του. Ωστόσο ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων τεχνολογίας PureTech είναι ο πρωταγωνιστής στο Mokka. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις απόδοσης με 100, 130 και 136 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ τα μοντέλα με τους 130 ίππους προσφέρονται και με αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε Επίσης

Το 3κύλινδρο μοτέρ του Mokka είναι κατά περίπου 25% πιο οικονομικό από ένα 4κύλινδρο μοτέρ αντίστοιχης απόδοσης. Διαθέτει ειδική επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon) στα ωστήρια, στους πείρους και στα ελατήρια των εμβόλων, για τον περιορισμό της τριβής.

Opel Mokka-e
To Opel Mokka μηδενικών ρύπων

Ηλεκτρική έκδοση Mokka-e

Η έκδοση μηδενικών ρύπων εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100kW (136 ίππων) με μέγιστη ροπή 260 Nm. H μπαταρία του συστήματος είναι ενεργειακής δυναμικότητας 50 kWh εξασφαλίζοντας μια αυτονομία 338 χλμ. ανά φόρτιση - σύμφωνα με τις πιστοποιημένες μετρήσεις WLTP. Η εταιρεία προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας για την μπαταρία διάρκειας οκτώ ετών ή 160.000 χλμ.

Το σύστημα γρήγορης φόρτισης 100 kW περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του Mokka. Μπορεί να πληρώσει με ενέργεια τη μπαταρία σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά – φυσικά σε συνδυασμό με την κατάλληλη στήλη φόρτισης. Οι άλλες επιλογές φόρτισης είναι από μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα στα 11 kW.

Opel Mokka

Ανταλλαγή αυτοκινήτου – εγγύηση τιμής στην παραγγελία

To Mokka υποστηρίζεται από εργοστασιακή εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών. Οι τιμές για τις συμβατικές εκδόσεις ξεκινούν από τα 25.300 ευρώ και φθάνουν έως τα 32.300 ευρώ. Το ηλεκτρικό έχει ως τιμή εκκίνησης τα 33.000 ευρώ με την κρατική επιδότηση του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ”.

Αυτή την περίοδο ισχύει προσφορά για το Mokka, του οποίου η αγορά μπορεί να συνδυαστεί με ανταλλαγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για όφελος έως 2.400 ευρώ επιπλέον στην τιμή του μεταχειρισμένου. Ο χρόνος παράδοσης για το δημοφιλές SUV της Opel είναι σύντομος και συνοδεύεται από εγγύηση κλειδωμένης τιμής κατά την παραγγελία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network