Απολαύστε τον "εφευρέτη" του drift Keiichi Tsuchiya

Σε αυτό βίντεο μπαίνουμε μαζί του στο θρυλικό Toyota AE86 και μας μαθαίνει οδήγηση

Μπορεί να έχετε ακούσει για τον Keiichi Tsuchiya. Αν όχι αξίζει να τον μάθετε. Είναι ο (πρώτος) βασιλιάς των drift, ένας άνθρωπος τόσο καλός στην πλαγιολίσθηση, που του πιστώνεται ότι σήκωσε τον διακόπτη για να θεωρείται σπορ το να καις λάστιχα με το τιμόνι "κλειδωμένο".

Σε αυτό το βίντεο μπαίνουμε μαζί του σε ένα Toyota AE86, αλλά όχι για μια σειρά από drift αλλά για έναν πολύ καυτό γύρο της πίστας Tsukuba στην Ιαπωνία.

Αν και ο Tsuchiya είναι υπέροχος στο ανάποδο τιμόνι, είναι επίσης πολύ καλός στο να κρατά τα αυτοκίνητα στην ευθεία και εντός ορίων μιας στενής διαδρομής. Δύο νίκες κατηγορίας στο Le Mans και μια σειρά από άλλες μεγάλες νίκες και πρωταθλήματα μαρτυρούν ότι είναι κάτι περισσότερο από κάποιον που ντριφτάρει.

Κάτι που κάνει το συγκεκριμένο βίντεο διαφορετικό είναι το picture in picture που μας δίνει την  δυνατότητα να παρατηρούμε πώς κινεί τα πόδια του στα πεντάλ αλλά και το στροφόμετρο ενώ παράλληλα απολαμβάνουμε τα χέρια του στο τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων. Ο ήχος του κινητήρα που γυρίζει στις 9.000 σ.α.λ. είναι ακόμα ένα θελκτικό στοιχείο του βίντεο.