Πώς καταστρέφεις ένα τζιπ Lego με 120.000 τουβλάκια

Δείτε στο βίντεο δύο χρόνια δουλειάς να καταρρέουν σε λίγα δευτερόλεπτα

Πώς καταστρέφεις ένα τζιπ Lego με 120.000 τουβλάκια

Τα Lego είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοκινητικής κουλτούρας, δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να κατασκευάζουν ό,τι θέλουν.

Μερικοί δημιουργούν τα δικά τους οχήματα, ενώ άλλοι αναδημιουργούν πραγματικά μοντέλα, κάτι που έχει επεκταθεί και στην κατασκευή οχημάτων σε φυσικό μέγεθος. Αυτά χρειάζονται μήνες, αν όχι χρόνια, για να ολοκληρωθούν, αλλά όλη αυτή η δουλειά μπορεί να εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα, κάτι που βίωσε πρόσφατα μια ομάδα κατασκευαστών Lego.

Η ομάδα του Sheffield Lego κατασκεύασε το Jeep Lego σε φυσικό μέγεθος, το οποίο μοιάζει με  τζιπ Willys της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και χρειάστηκε η ομάδα πάνω από δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει.

Ωστόσο, όλη αυτή η προσπάθεια καταστράφηκε όταν δύο άτομα από την ομάδα προσπάθησαν να μπουν μέσα για φωτογραφίες. Το πρώτο άτομο πέτυχε, γλιστρώντας προσεκτικά μέσα και έξω από τη θέση του οδηγού χωρίς πρόβλημα. Είναι το δεύτερο άτομο που αντιμετώπισε προβλήματα.

Πώς καταστρέφεις ένα τζιπ Lego

Ανεβαίνει με προσοχή, ανησυχώντας ότι η κατασκευή δεν θα πάρει το βάρος του, αλλά μπαίνει μέσα. Ωστόσο, δεν μπορεί να καθίσει για τις φωτογραφίες του. Η κατασκευή κρατάει στην αρχή όμως τα πόδια του "προσεκτικού" τρυπούν το πάτωμα και το τζιπ καταρρέει.

Το βίντεο ξεκινά πολύ πριν καταστραφεί το Jeep, δείχνοντας την πορεία της κατασκευής. Φαίνεται επίσης τι στηρίζει την κατασκευή - ένα βασικό πλαίσιο που κρατιέται ψηλά με βάσεις χωρίς στήριγμα κάτω από το πάτωμα της κατασκευής. Τελικά το πάτωμα υποχωρεί και δεκάδες χιλιάδες κομμάτια Lego γεμίζουν το δάπεδο.

Είναι λυπηρό (ή ένοχα απολαυστικό) να βλέπεις δύο χρόνια δουλειάς να καταστρέφονται ολοσχερώς. Το να είσαι έτοιμος να ολοκληρώσεις την κατασκευή και στη συνέχεια να την καταστρέφεις -από λάθος ή αφέλεια- είναι ένα από τους κινδύνους αυτού του χόμπι.

Disclaimer: το Top Gear δεν φέρει καμία ευθύνη για την μουσική επένδυση του βίντεο, μέχρι το 1' και 20", περίπου. Αν θελήσεις να κάνεις μήνυση, ενημέρωσέ μας να παραστούμε ως μάρτυρες.

Best of Network