Tesla Roadster και κάτω από 1" τα 0-100 km/h: Γίνεται; Τι είπε ο Mate Rimac

Βγήκε ο Elon Musk και είπε ότι το νέο Tesla Roadster θα κάνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο! Τα σχόλια και οι αντιδράσεις δεν έχουν τέλος αλλά η γνώμη που μετράει είναι του Mate Rimac.

Tesla Roadster ΙΙ

Είναι όμως να μην ανοίξει το στόμα του ο Elon Musk. Μια ατάκα πέταξε για το νέο Tesla Roadster και το τώρα όλοι ασχολούνται μαζί του και ξεσκονίζουν τα βιβλία Φυσικής. Γίνεται να κάνει το ηλεκτρικό roadster κάτω από 1 δευτερόλεπτο τα 0-100 km/h; 

Πολλοί λένε ότι δεν γίνεται, πέφτει και το σχετικό δούλεμα αλλά ας διαβάσουμε τι είπε, ο μοναδικός ίσως που η γνώμη του μετράει πολύ, αν μιλάμε για κορυφαία επιταχύνση σε αυτοκίνητα παραγωγής. Είναι ο Mate Rimac, ο δημιουργός του Rimac Nevera, του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, το οποίο κάνει τα 0-100 km/h σε κάτω από 2 δευτερολέπτα (1,74" συγκεκριμένα). Να θυμίσουμε ότι αναφερόμαστε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδόν 2.000 ίππων. 

Tesla Roadster ΙΙ

Σχολιάζοντας μια δική του ανάρτηση σχετικά με το νέο κινητήρα V16 που έφτιαξε για την Bugatti, κάποιος τον ρώτησε την γνώμη του για το αν γίνεται το Tesla Roadster να επιτύχει χρόνο κάτω από 1 δλ. Ας δούμε τι έχει γράψει ο Musk και μετά την "απάντηση" του Rimac.

Αναρτήσεις του Musk για tesla Roadster

Όπως βλέπετε μόνο "πετάει ο γάιδαρος" δεν έγραψε ο Musκ. Μιλάει για 10 ειδικούς πυραύλους σε συνεργασία με την SpaceX στο αμάξωμα του Tesla Roadster ώστε να στηρίξει τον ισχυρισμό του. 

O Mate Rimac απάντησε ως εξής: "είναι δυνατό με τους προωθητήρες. Κάναμε την προσομοίωση. Το πρόβλημα είναι ότι απελευθερώνεις τον αέρα σε 2-3 δευτερόλεπτα και τότε έχεις πολύ νεκρό βάρος που κουβαλάς (δεξαμενές, συμπιεστής, βαλβίδες, ακροφύσια κ.λπ.).

Το ίδιο και με τους ανεμιστήρες -απλά σου δίνουν περισσότερη πρόσφυση αλλά χρειάζεσαι κάτι σαν 30.000 Nm στους τροχούς για να επιταχύνεις κάτω από 1 sec 0-100 km/h που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τεράστιους κινητήρες, μετατροπείς, κιβώτια ταχυτήτων, κινητήριους άξονες κλπ.

O Mate Rimac για το tesla Roadster

Επιπλέον, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σούπερ ελαφρύ, καθώς διαφορετικά δεν μπορείς να δημιουργήσεις μεγάλη περίσσεια downforce με τους ανεμιστήρες, καθώς τα ελαστικά θα υπερφορτωθούν πολύ γρήγορα με κάθε είδους αυτοκίνητο με 'κανονικό βάρος supercar', ειδικά ηλεκτρικό. Και από την άλλη πάλι κουβαλάς το βάρος μαζί σου όταν δεν κάνεις 0-100. Έτσι, οι προωθητήρες είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να πάμε. Αλλά φέρνουν και πολλά μειονεκτήματα".

Άρα ο Musk δεν είναι και τόσο τρελός. Υπό συνθήκες το 0-100 km/h κάτω από 1 δλ. σε αυτοκίνητο παραγωγής είναι δυνατό, μόνο που χρειάζεται την συνδρομή πυραυλικής τεχνολογίας. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network