Ουκρανία: Κάποιος έβαλε αντιαεροπορικό πολυβόλο σε BMW 6 cabrio (video)

Στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Ακόμα και να προσαρμόσεις βαρύ πολυβόλο σε μια BMW σειρά 6 Convertible

Μπορεί να μια BMW να γίνει εργαλείο πολέμου; Όπως φαίνεται μπορεί και προφανώς δεν αναφερόμαστε στους κινητήρες BMW σε μαχητικά αεροσκάφη κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή την φορά μια BMW σειρά 6 Convertible στην Ουκρανία έγινε μετατροπή σε πολεμικό αυτοκίνητο και φέρει ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο στο... πορτ μπαγκάζ. Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι αυτή η BMW XM Label Red των 748 ίππων ίσως να ήταν καταλληλότερη για τέτοιου είδους μετατροπή. 

Βαρύ πολυβόλο σε cabrio BMW

Στο λογαριασμό Twitter Ukraine Weapons Tracker, βλέπουμε μια BMW σειράς 6 convertible (γενιάς E64) να έχει "βελτιωθεί" με την προσθήκη ενός πολυβόλου. Η πόρτα του πορτμπαγκάζ αφαιρέθηκε για να δημιουργηθεί χώρος για μια βαριά τετράποδη βάση, στην κορυφή της οποίας κάθεται ένα βαρύ πολυβόλο. Σύμφωνα με το tweet, πρόκειται για ένα NSV σοβιετικής σχεδίασης.

Πρόκειται για ένα όπλο, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη ως αντιαεροπορικό όπλο κοντινής εμβέλειας, λόγω του μεγάλου διαμετρήματος και της σεβαστής δύναμης πυρός του. Μια τροποποιημένη έκδοση του NSV τοποθετείται στο άρμα T-72, το ρωσικό άρμα βαρέως τύπου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία.

Κάνει η BMW για άρμα μάχης;

Αυτό πιθανότατα είναι και το μοναδικό σημείο ομοιότητας μεταξύ της BMW σειράς 6 Convertible Ε64 και του άρματος μάχης T-72. Το cabrio BMW δεν είναι όχημα για να μεταφέρει ένα βαρύ όπλο σε μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη, καθώς δεν είναι θωρακισμένο, απαιτεί σημαντική συντήρηση, έχει χαμηλή απόσταση από το έδαφος και δεν είναι τετρακίνητο.

Δεν υπάρχει σήμα πορτμπαγκάζ που να υποδηλώνει το μέγεθος του κινητήρα, καθώς δεν υπάρχει πορτμπαγκάζ, αλλά ακόμη και το μοντέλο V8 είχε ωφέλιμο φορτίο περίπου 365 κιλά. Όταν πρέπει να υποστηρίξεις ένα βαρύ πολυβόλο με δύο αρματωμένους επιβάτες και ένα σωρό πυρομαχικά, αυτό δεν είναι και πολύ καλό. Όσο καλή και να είναι η BMW ίσως το "κλώτσημα" από το όπλο να θέσει σε κίνδυνο την δομική της ακεραιότητα. 

Παρ' όλα αυτά, κάποιος το κατασκεύασε. Δεν είναι μόνο ενδιαφέρον από αυτοκινητιστικής άποψης, αλλά είναι μια καλή υπενθύμιση ότι ο ουκρανικός λαός είναι πρόθυμος να αντισταθεί σε αυτή την εισβολή με ό,τι έχει.