Στις 11 Αυγούστου πρεμιέρα για την ταινία Gran Turismo

Η Sony ανακοίνωσε την μεταφορά του Gran Turismo από το PlayStation και στον κινηματογράφο και η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 11 Αυγούστου

Πέρασαν μήνες από τότε που φάνηκε η πρόθεση της Sony να δώσει μια νέα διάσταση στο κορυφαίο παιχνίδι της για το PlayStation, το Gran Turismo. Τότε μιλούσαμε για μια τηλεοπτική σειρά γιατί έτσι είχαν αφήσει να εννοηθεί ορισμένα στελέχη, αλλά τώρα παρουσιάστηκε μια κινηματογραφική παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα το προσεχές καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου του 2023

Gran Turismo Movie

Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφορά τον Jann Mardenborough, ο οποίος είναι τώρα οδηγός αγώνων στα 31 του χρόνια. Το 2011 όμως, όταν ήταν 20 ετών δεν είχε μπει ποτέ του σε πίστα και δεν είχε οδηγήσει κανενός είδους αγώνα με αυτοκίνητα. Έπαιζε όμως Gran Turismo στο PlayStation και συμμετείχε στο GT Academy, όπου αναδείχθηκε νικητής απέναντι σε 90.000 οδηγούς από ολόκληρο τον πλανήτη. 

Δραματική αληθινή ιστορία

Gran Turismo Movie

Η Sony όπως υπήρχαν κάποιες φήμες πριν από αρκετά χρόνια, εξέταζε την ιδέα να δημιουργήσει μια ταινία με αντικείμενο την πορεία του Lucas Ordonez, του πρώτου νικητή του GT Academy, το 2008, ο οποίος στη συνέχεια έγινε οδηγός της Nissan στην κατηγορία LMP2 στο Le Mans και έφτασε μάλιστα μέχρι και την δεύτερη θέση. Φαίνεται όμως τελικά πως η πορεία του Jann Mardenborough αποδείχτηκε πιο ενδιαφέρουσα και είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακή και πιο δραματική, ώστε να ταιριάζει στον κινηματογράφο. 

Αυτό γιατί ο Mardenborough είναι πρωταγωνιστής και σε μια από τις πιο άσχημες στιγμές του παγκοσμίου motorsport διαχρονικά. Του τραγικού δυστυχήματος στο Nubrugring, σε αγώνα με αυτοκίνητα GT το 2015. Ο Βρετανός οδηγούσε ένα Nissan GT-R στο VLN, το γερμανικό πρωτάθλημα και είχε ήδη καριέρα με μια τετραετία στους αγώνες. Το αυτοκίνητό του απογειώθηκε στην ανηφόρα πριν την Flugplatz και κατέληξε στο χώρο των θεατών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. 

Gran Turismo Movie

Ευρηματικές γωνίες θέασης

Σκηνοθέτης είναι ο Neil Blompkamp και όπως είπε ο ίδιος στην CES 2023 όπου η Sony αποκάλυψε τα κινηματογραφικά σχέδιά της για το δημοφιλές video game, τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν. Σε αυτά έχει προσπαθήσει να μας μεταφέρει τις ιδιαίτερες γωνίες απο τις οποίες παρακολουθεί κανείς τις σκηνές του παιχνιδιού, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην κινηματογράφηση του Top Gun: Maverick και διευκόλυναν στην τοποθέτηση των καμερών σε δύσκολα σημεία.  

Στον ρόλο του Mardenborough θα είναι ο Archie Madekwe, ενώ στην ταινία του Gran Turismo θα δούμε επίσης τους Orlando Bloom, David Harbour, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner και Djimon Hounsou.
 

Best of Network