Γιατί ο μπαμπάς Verstappen δείχνει την έξοδο στον επικεφαλής της Red Bull

Παρά την κυριαρχία της στην πίστα, η Red Bull έχει βυθιστεί σε έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο και τώρα ο μπαμπάς Verstappen δεν θέλει τον Christian Horner.

Max Verstappen Jos Verstappen

Παρά το γεγονός ότι το Σάββατο η Red Bull έκανε το 1-2 στο Grand Prix του Μπαχρέιν, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της εκτός πίστας, καθώς τα βασικά της στελέχη συγκρούονται για το σίριαλ με επίκεντρο τον επικεφαλής, Christian Horner.

Max Verstappen Jos Verstappen

Ο πατέρας του Max Verstappen, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Jos, έχει πλέον ζητήσει δημοσίως την παραίτηση του Horner: οι ισχυρισμοί για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του 50χρονου απορρίφθηκαν από ανεξάρτητο δικηγόρο την περασμένη εβδομάδα, αλλά λίγες ώρες αργότερα διέρρευσε στο διαδίκτυο μια δόση υποτιθέμενων μηνυμάτων μεταξύ του Horner και μιας συναδέλφου του.

Αυτό προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση και ο Horner αρνήθηκε να πει αν τα μηνύματα - ορισμένα από τα οποία φαίνονται σεξουαλικής φύσης - είναι γνήσια. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Helmut Marko Franz Tost Jos Verstappen

Έκτοτε ο Jos Verstappen δήλωσε σε δύο εφημερίδες ότι η κατάσταση "απομακρύνει τους ανθρώπους" και "δεν μπορεί να συνεχιστεί". Σύμφωνα με το BBC Sport, ο Verstappen έκανε αυτά τα σχόλια μετά τη διαμάχη του με τον Horner. Ωστόσο, ο Ολλανδός - πρώην οδηγός της F1 και ο ίδιος - αρνήθηκε ότι ήταν η πηγή της διαρροής.

Εν τω μεταξύ, η F1 και η FIA πιστεύεται ότι συζήτησαν το θέμα αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και δεν είναι ακόμα σαφές ποια στάση έχουν πάρει για το θέμα, έχοντας ωστόσο ξεκαθαρίσει πριν από δύο εβδομάδες ότι θα ήθελαν πραγματικά να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό.

Και ενώ υπήρξαν εκκλήσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια από τους επικεφαλής των ομάδων ενόψει του αγώνα στο Μπαχρέιν, το πιο καταδικαστικό από όλα είναι ότι κανείς (δημόσια τουλάχιστον) δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για την ευημερία του καταγγέλλοντος, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας μιντιακής καταιγίδας.

Οι αναφορές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem - ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram που έχει πλέον διαγραφεί το Σαββατοκύριακο με τον εαυτό του στην παρέα του "ατιμασμένου" πρίγκιπα Andrew - ζήτησε προσωπικά από τον Max Verstappen να υποστηρίξει δημόσια το αφεντικό της ομάδας του.

Ας θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Max είχε επαινέσει τον Horner μόνο για "την πλευρά των επιδόσεων των πραγμάτων" κατά την προετοιμασία του αγώνα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network