Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπέρασε τον Hamilton

O Lewis Hamilton είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο επιδραστικούς αθλητές όλων των εποχών, όμως δεν είναι πλέον πρώτος όπου συμμετέχει και τώρα τον προσπέρασε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Giannis Antetokoumpo

Ένα άλμα πολλών θέσεων έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές για το 2023, όπως αυτή δημοσιεύεται από το SportsPro για 14η χρονιά φέτος.

Ο Αντετοκούνμπο έχει αφήσει πολλούς αθλητές πίσω του όπως είναι φυσικό, ωστόσο εμάς μας αφορά ότι ξεπέρασε τον Lewis Hamilton ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε μια μονίμως ανοδική πορεία στην συγκεκριμένη αξιολόγηση, εκπροσωπώντας την Formula 1

Lewis Hamilton

Πόσο υποχώρησε ο Hamilton; 

Για τον Hamilton η λίστα δεν ήταν τόσο ευνοϊκή φέτος. Από την 3η θέση στην οποία βρισκόταν το 2022 υποχώρησε στην 7η με τη βαθμολογία όπως αυτή ορίζεται από τον οργανισμό, να είναι στις 89.81 μονάδες, με ανώτερη βαθμολογία το 100. 

Διαβάστε Επίσης

Το SportPro περιλαμβάνει στη μεθοδολογία του έννοιες όπως η επιδραστικότητα του κάθε αθλητή, η απήχηση που έχει στα Social Media, οι ακόλουθοί του, αλλά εκτός αυτών των "αξιών" στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, υπολογίζει επίσης την αξία του ονόματος, την επιρροή που έχει σε ανθρώπους παγκοσμίως, καθώς επίσης και κάποια οικονομικά μεγέθη όπως συμφωνίες με χορηγούς και φιλανθρωπικές δράσεις. 

SportsPro 50mm Λίστα Αθλητών

Ο Hamilton που είναι πάντα μπροστάρης σε όλα τα παραπάνω, βρίσκεται στην λίστα από το 2010 ανελλιπώς και μάλιστα το 2014 κατείχε την κορυφαία θέση, έχοντας ξεπεράσει αθλητές όπως ο Ronaldo, o Messi ή ο Yussain Bolt. 

Ο Αντετοκούνμπο; 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τοποθετείται στη λίστα από το 2018 και το 2019 είχε φτάσει στην έκτη θέση. Φέτος βρίσκεται στην 4η με 90.53 μονάδες στην σχετική αξιολόγηση, αλλά το 2022 είχε ολισθήσει στην 38η θέση. Για το 2023 το όνομα του πρώην MVP του ΝΒΑ αξιολογήθηκε με σχεδόν άριστα και αυτό του επέτρεψε να κάνει αυτό το άλμα. 

Οι υπόλοιποι της F1 

Στην λίστα του SportPro υπάρχουν και άλλοι οδηγοί της Formula 1 και για την ακρίβεια το 2023 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του σε αυτόν τον τομέα. Ο Max Verstappen από 33ος ανέβηκε αλματωδώς, όπως και ο Αντετοκούμπο και έφτασε στην δέκατη θέση, με 88.22 μονάδες.  

Max Verstappen Champion Trophy

Ο Verstappen είναι στην λίστα ίσως πιο νωρίς από πολλούς παγκοσμίως καθώς για πρώτη φορά απασχόλησε τον οργανισμό το 2017, λίγο μετά τα 20α γενέθλιά του. Φέτος βρίσκουμε ακόμη μέσα στην πρώτη 50άδα του Lando Norris (25ος) και Charles Leclerc (28ος). Το 2022 υπήρχαν πέντε οδηγοί της Formula 1 στη λίστα, αλλά ποτέ μέχρι φέτος δεν ήταν όλοι τόσο ψηλά στην κατάταξη. 

Τους πρώτους 50 της λίστας του SportsPro μπορείς να τους δεις εδώ


 

Best of Network