Το ρεκόρ του Verstappen που δεν έχει ούτε ο Schumacher

Πολλά μπορεί να λέει ο καθένας για τον Max Verstappen όμως η φετινή νίκη στο Μπαχρέιν του χαρίζει ένα μοναδικό ρεκόρ που δεν έχει ούτε ο Michael Schumacher

F1 Max verstappen Bahrain 2023

Η νίκη που σημείωσε στο φετινό Μπαχρέιν ο Max Verstappen φαίνεται πως θορύβησε όλους στην Formula 1, κυρίως γιατί ήταν πολύ άνετη και εξίσου άνετα σχηματίστηκε και το 1-2 της Red Bull με τον Checo Perez να τον ακολουθεί. Χάρη σε αυτή τη νίκη πάντως ο Ολλανδός συνέχισε να διευρύνει το σερί νικών που ξεκίνησε πέρσι, φτάνοντας πλέον στις 15 νίκες σε διάστημα 20 αγώνων. 

Max Verstappen Bahrain 2023

Το 2022 ο Verstappen σημείωσε το χωρίς προηγούμενο ρεκόρ των 15 νικών σε 22 αγώνες. Με αυτό συνέτριψε τις προηγούμενες αντίστοιχες επιδόσεις που είχαν τόσο ο Sebastian Vettel, όσο και ο Michael Schumacher, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως το κατάφερε σε μια σεζόν με περισσότερους αγώνες συνολικά από εκείνους που έκαναν στην εποχή του οι δύο Γερμανοί. 

Max Verstappen Bahrain 2023

Τώρα όμως ξεκίνησε πάλι με νίκη και ουσιαστικά στους 23 τελευταίους αγώνες της Formula 1 που έχουν γίνει από την έναρξη της σεζόν του 2022 μέχρι και προχθές στο Μπαχρέιν, ο Ολλανδός έχει γευτεί τη χαρά της νίκης 16 φορές. Αν ξεκινήσει να μετρά κανείς από την περσινή Ίμολα το ρεκόρ γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεδομένου πως σε διάστημα 20 αγώνων ο Verstappen έχει ποσοστό νικών 75%, δηλαδή έχει πάρει 15. Αντίστοιχα σπουδαία είναι και  η επίδοση της Red Bull η οποία στους 23 αγώνες του 2022 μαζί με τον ένα φετινό έχει 18 νίκες.
 

Best of Network