O Rovanpera κέρδισε στο ντεμπούτο του στη Formula Drift

Ο Kalle Rovanpera συμμετείχε για πρώτη φορά στη Formula Drift με μια ειδικά διαμορφωμένη Toyota Corolla και κέρδισε

Kalle Rovanpera είναι γνωστό πως έχει ιδιαίτερη σχέση με το drift και από πέρσι ξεκίνησε δειλά δειλά να συμμετέχει και επίσημα σε αγώνες, σε έναν εκ των οποίων στο Drift Master συνάντησε και τον Έλληνα οδηγό, Σταύρο Γρύλλη. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να βρεθεί και στην γενέτειρα του drift ουσιαστικά, στην Ιαπωνία. Ο Πρωταθλητής του 2022 στο WRC ανέλαβε να οδηγήσει μια ειδικά διαμορφωμένη Toyota GR Corolla στην πίστα του Ebisu και τέθηκε αντιμέτωπος με τα μεγάλα ονόματα της Formula Drift Ιαπωνίας. 

Απίστευτη Toyota Corolla 

O Φινλανδός έχοντας πολύ μικρή εμπειρία σε επίσημους αγώνες drift σκοπεύει φέτος να συμμετέχει σε αρκετούς περισσότερους και ξεκίνησε από την Ιαπωνία και την φημισμένη πίστα της Ebisu. Ήταν μια πρόκληση όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που στη διάθεσή του είχε ένα αυτοκίνητο που δεν είχε οδηγήσει πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο. Για την ακρίβεια δεν το είχε οδηγήσει κανείς πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Είναι μια Toyota GR Corolla για την οποία δεν έχουν γίνει γνωστές τεχνικές λεπτομέρειες, ωστόσο είναι εμφανές πως το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο ακριβώς για αυτό το σκοπό. Η Corolla ως μοντέλο της Scion, μιας φίρμας που χρησιμοποιούσε η Toyota στην αμερικανική αγορά από το 2003 έως το 2017, έχει περάσει από αγώνες drift στην Αμερική με ιδιαίτερη επιτυχία. 

Μάλιστα το 2015 ο Fredric Aasbo είχε στεφθεί πρωταθλητής με ένα Scion TC που έφτιαχνε η φημισμένη Papadakis Racing. Εκείνο το αυτοκίνητο, αν και ήταν πανίσχυρο και άκρως αποτελεσματικό, έμοιαζε πολύ λιγότερο άγριο, από αυτό που είχε στα χέρια του ο Rovanpera αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Τελικός Toyota 

Ο Φινλανδός πάντως ήταν εντυπωσιακός και οδηγικά, καθώς απέκλεισε όλους τους αντιπάλους του για να φτάσει στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Masanori Kohashi με μια Toyota GR Supra. 

"Για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι πραγματικά υπέροχα", είπε ο Rovanpera μετά το βάθρο όπου πανηγύρισε, "Είναι η πρώτη φορά που κάνω drift στην Ιαπωνία, πραγματικά μια νέα πρόκληση για μένα. Το νέο αυτοκίνητο, η GR Corolla, δούλευε εξαιρετικά. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα, έκαναν πολύ καλή δουλειά με το αυτοκίνητο όλη την εβδομάδα κάνοντας πολλή δουλειά".

Ο Rovanperä έχει ήδη προγραμματίσει να συμμετάσχει σε τέσσερις αγώνες του Ευρωπαϊκού Drift Masters αυτή τη σεζόν, ξεκινώντας από τη Σουηδία την εβδομάδα μετά τον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, στη Σαρδηνία.