Πόσα κιλά αντέχει το πεντάλ φρένου στην Formula 1;

Η ομάδα της Mercedes στην Formula 1 μας δείχνει τα πεντάλ στα μονοθέσια των Hamilton και Russell σε μια νέα σειρά video που αποκαλύπτουν μυστικά της F1

H ομάδα της Mercedes στην Formula 1 εγκαινιάζει μια νέα σειρά από video στο YouTube με τον τίτλο "Πώς λειτουργεί" και το πρώτο με το οποίο καταπιάνονται οι άνθρωποι της Mercedes είναι τα πεντάλ του μονοθεσίου της Formula 1. Πρώτα από όλα είναι δύο και όχι τρία και μπορεί να φτιάχνονται για μόλις δύο ανθρώπους στον κόσμο, δηλαδή τον Lewis Hamilton και τον George Russell, άντε και τον Mick Schumacher που από φέτος θα είναι ο δοκιμαστής της ομάδας, αλλά περιλαμβάνουν πολύ δουλειά και κυρίως ιδιαίτερη μελέτη και  τεχνολογία. 

Mercedes F1 Pedals

Το πιο ενδιαφέρον όπως μας εξηγούν o σχεδιαστής μηχανικός της ομάδας, George Gover μαζί με τον Anthony Davidson είναι πως το πεντάλ του φρένου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ το πεντάλ γκαζιού είναι από αλουμίνιο. Η διαφορά αυτή έχει να κάνει με την δύναμη που ασκείται στο καθένα. Το πεντάλ του φρένου με κορμό από ανθρακονήματα είναι φτιαγμένο να αντέχει δύναμη μέχρι και 100 κιλών από την πίεση των οδηγών σε αυτό, ενώ εκείνο του γκαζιού δεν παρουσιάζει τέτοιες ανάγκες, έτσι αρκεί το αλουμίνιο. 

Mercedes F1 Pedals

Κατά τα άλλα υπάρχουν αισθητήρες, ενώ οι μηχανικοί όσο ασχολούνται με την τεχνολογική τους απόδοση, άλλο τόσο ασχολούνται με τη θέση στην οποία θα τοποθετηθούν ώστε να βολεύουν τον κάθε οδηγό. 
 

Best of Network