Colin McRae-15 χρόνια από τον θάνατό του: Ο οδηγός του "όλα ή τίποτα"

Υπάρχει κάποιος που δεν συμπαθούσε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και τρομερό οδηγό; Μάλλον όχι. Τον θυμόμαστε μέσα από 9 εικόνες. Ναι, οδηγούσε τα πάντα

Colin McRae

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, στις 15 Σεπτεμβρίου 2007, ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχασε ένα από τα σύγχρονα είδωλά του. Ο Colin McRae -ένας οδηγός γνωστός για την απίστευτη αφοσίωση και πληθωρικότητα που ενθουσίαζε το κοινό- έχασε τη ζωή του, μαζί με τον φίλο του και δύο από τα παιδιά τους, σε ατύχημα με ελικόπτερο.

Colin McRae

Ο Colin όμως έμεινε στη μνήμη μας για τους αγώνες του. Η καριέρα του στα ράλι είναι εξέχουσα, τόσο, που θα μπορούσαμε να γεμίσουμε το TopGear μέχρι να πέσουν οι server μας, με φωτογραφίες από Subaru Impreza και Ford Focus σε μερικές από τις πιο ακραίες γωνίες που έχεις δει ποτέ να σχηματίζει ένα αυτοκίνητο σε σχέση με τους κατευθυντήριους τροχούς του.

Όχι μόνο ράλι για τον Colin McRae

Ίσως λιγότερο γνωστές είναι οι άλλες διαδρομές που ακολούθησε ο Colin στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, γι' αυτό συγκεντρώσαμε μερικές φωτογραφίες με αφορμή μια από τις πιο θλιβερές επετείους του αγαπημένου μας αθλήματος. Από το Dakar και το Le Mans μέχρι ένα αυτοκίνητο 911 Cup, υπάρχουν πολλά τσεκαρισμένα κουτάκια στο βιογραφικό του Colin.

Colin McRae

"Ο Colin ήταν ένας εκπληκτικά ταλαντούχος οδηγός", έγραψε ο David Richards, το αφεντικό της Prodrive, στο περιοδικό Top Gear, λίγο μετά το θάνατο του Colin. "Είχε ένα πάθος και μια αφοσίωση για το άθλημα που σπάνια έχω δει σε κάποιον άλλον. Ήταν τόσο ανταγωνιστικός και τόσο ακραίος σε ό,τι έκανε". Και συνεχίζει "Ήξερες ότι κάθε φορά που καθόταν πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου θα έβγαζε κάθε ικμάδα της απόδοσής του- δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό που να μην προσπαθούσε το 100%. Ήταν αυτή η 'όλα ή τίποτα' προσέγγιση στην οδήγησή του που κέρδισε τόσους πολλούς οπαδούς και τον οδήγησε στο να γίνει ένα τέτοιο είδωλο".

Colin McRae

Colin McRae

Colin McRae

Colin McRae

Colin McRae

Colin McRae

Colin McRae

Best of Network