Άνοιξε το ανανεωμένο Spa Francorchamps

Με βιτρίνα την θρυλική Eau Rouge ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ασφαλείας στο Spa Francorchamps. Ξεκινά η, γεμάτη, φετινή σεζόν.

Spa Eau Rouge New

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούσαν ορισμένοι τις εργασίες και την πορεία των αλλαγών στην πίστα του Spa Francorchamps στο Βέλγιο, δεδομένου πως η ανανεωμένη εικόνα της Eau Rouge αναμενόταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. 

Η συγκεκριμένη στροφή της πίστας στο Βέλγιο είναι μια από τις διασημότερες στον κόσμο, έχει κοστίσει ζωές όμως στο παρελθόν και κυρίως για αυτόν τον λόγο οι επικεφαλής της πίστας αποφάσισαν πως έπρεπε να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές. Ο άλλος λόγος ήταν η ολοκαίνουργια εξέδρα που τοποθετήθηκε στην έξοδό της, εκεί που μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 υπήρχε ένα μικρό ξενοδοχείο με τεράστια φήμη και πολύ… δουλειά, ιδίως κατά την διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. 

Η διοίκηση του Spa Francorchamps έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το συγκεκριμένο σημείο, στην οποία φαίνονται οι αλλαγές και φυσικά η καινούργια εξέδρα, που είναι ακόμη ημιτελής. Παρεμβάσεις στην χάραξη με γνώμονα την ασφάλεια έχουν γίνει και σε άλλα σημεία πάντως του Spa, το οποίο μετά και το πέρας των εργασιών αυτών, άνοιξε επισήμως τις πύλες του για το 2022. Μετά το τέλος και της φετινής αγωνιστικής σεζόν πάντως οι εργασίες, σε ένα πρόγραμμα που θα κοστίσει συνολικά 25 εκατομμύρια Ευρώ, θα συνεχιστούν. 

Φέτος το Spa Francorchamps θα φιλοξενήσει το Grand Prix της F1 στις 28 Αυγούστου, τον 24ωρο αγώνα του που συγκεντρώνει δεκάδες συμμετοχές έναν μήνα νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου. Επίσης τον 6ωρο αγώνα του WEC στις αρχές Μαΐου, έναν 24ωρο αγώνα μοτοσυκλετών (για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια) στις αρχές Ιουνίου, ενώ το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου οι σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις ολοκληρώνονται με τον αγώνα του παγκοσμίου Rallycross. Στις 9 Σεπτεμβρίου τέλος θα διεξαχθεί στο Βέλγιο και ο αγώνας του DTM
 

Best of Network