Αντεπίθεση της Τουρκίας στα ηλεκτρικά: Το Togg T10X ετοιμάζεται για ευρωπαϊκή καριέρα

Η τουρκική φίρμα ανακοίνωσε πως μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες από ευρωπαϊκές χώρες για το Togg T10X.

Το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Togg

Η Togg γιορτάζει έξι χρόνια και για μια ακόμη φορά δείχνει πως είναι έτοιμη να ξεπεράσει τα σύνορα της Τουρκίας. Η τουρκική κατασκευάστρια, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δέχεται προπαραγγελίες για το πλήρως ηλεκτρικό SUV κατηγορίας C, το Togg T10X, στην Ευρώπη μέσα στο 2024.

To τουρκικό ηλεκτρικό SUV Togg T10X

Η Togg γιόρτασε την έκτη επέτειό της, επισημαίνοντας την εξέλιξή της σε ηγετικό brand στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία. Από την ίδρυσή της το 2018, η εταιρεία έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην τουρκική αγορά με το μοντέλο T10X, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019.

Διαβάστε Επίσης

Η επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη ξεκίνησε το 2021 με την ίδρυση της Togg Europe GmbH στη Γερμανία. Η δημιουργία αυτής της θυγατρικής αποτελεί στρατηγικό βήμα για την προσέγγιση της ευρωπαϊκής αγοράς, όπου η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχώς αυξάνεται.

Εκτός από το SUV κατηγορίας C, η Togg αναπτύσσει νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Στην έκθεση CES 2024 στο Λας Βέγκας, η Togg παρουσίασε μια ανανεωμένη έκδοση του δεύτερου μοντέλου της, το T10F, αποδεικνύοντας την δέσμευσή της στην καινοτομία και την τεχνολογία.

To τουρκικό ηλεκτρικό SUV Togg T10X

Η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω σε ένα SUV κατηγορίας B, το T8X, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Επιπλέον, το πλήρως ηλεκτρικό fastback sedan, το T10F, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και στις προσδοκίες των καταναλωτών, αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην Τουρκία μέχρι το τέλος του 2024, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2025.

Η Togg διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά της Τουρκίας, με πωλήσεις άνω των 4.000 μονάδων τον Μάιο, ξεπερνώντας τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της κατά περισσότερες από 3.500 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Διανομέων Αυτοκινήτων Τουρκίας (ODMD). 

To τουρκικό ηλεκτρικό SUV Togg T10X

Με μερίδιο αγοράς 56,33% στην τουρκική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τον Μάιο και 40,89% συνολικά από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, η Togg πούλησε πάνω από 11.200 μονάδες συνολικά. Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει 1 εκατομμύριο μονάδες σε πέντε διαφορετικά μοντέλα μέχρι το 2032.

Τέλος πρόσφατα το Togg T10X αναδείχτηκε αυτοκίνητο της χρονιάς στην Τουρκία, κάτι που δεν αποτελεί φυσικά καμία έκπληξη και έμοιαζε και δεδομένο εξ αρχής για την φετινή ψηφοφορία των δημοσιογράφων ειδικού Τύπου στην γείτονα χώρα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network