Συνεργασία VW-Enel για δημιουργία σημείων φόρτισης

Η VW θα συνεργαστεί με την ιταλική Enel για τη δημιουργία 3.000 σημείων φόρτισης στην ιταλική επικράτεια, με φορτιστές χωρητικότητας έως 350kW.

VW-Enel

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση χρειάζεται υποδομές. Όχι μόνο σε επίπεδο χώρας, αλλά σε επίπεδο ηπείρου. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων εκτιμάται πως θα αυξάνονται διαρκώς μέσα στα επόμενα χρόνια, όμως είναι ξεκάθαρο πως ο ρυθμός αυτής της αύξησης, είναι άμεσα συνδεδεμένος -και- με τα σημεία φόρτισης.

Η VW, έχοντας στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων, γνωρίζει πολύ καλά όλα τα παραπάνω και για το λόγο αυτό, προχωρά σε ενέργειες που θα ενισχύσουν τη θέση της στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων. Όπως η συνεργασία της με την ιταλική Enel, με στόχο τη δημιουργία 3.000 σημείων φόρτισης υψηλής ταχύτητας στην επικράτεια της γειτονικής μας χώρας, επένδυση που ανέρχεται σε €100 εκατομμύρια για την κάθε πλευρά.

VW-Enel

Η ανακοίνωση της VW, αναφέρει πως στα σημεία φόρτισης θα έχουν πρόσβαση οι οδηγοί όλων των κατασκευαστών και πως υπολογίζει οτι θα έχουν δημιουργηθεί περίπου 500 σημεία μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, με φορτιστές χωρητικότητας έως 350kW. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, μέχρι το τέλος του 2022, η VW και οι συνεργάτες της, θα έχουν εγκαταστήσει 4.300 από τα προγραμματισμένα 18.000 σημεία ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη, 3.700 από τα προγραμματισμένα 10.000 στις ΗΠΑ και 8.000 από τα προγραμματισμένα 17.000 στην Κίνα. Αυτό αντιστοιχεί σε 16.000 σταθμούς ταχείας φόρτισης παγκοσμίως, περίπου το ένα τρίτο του στόχου της για 45.000 σταθμούς έως το 2025.

Εξασφαλίζοντας την ύπαρξη αρκετών σημείων φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η VW ελπίζει να πείσει τους οδηγούς που ανησυχούν για την αυτονομία των μπαταριών, ότι θα μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν οριστικά τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Ευρώπη απαιτεί τουλάχιστον 3,4 εκατομμύρια σημεία φόρτισης μέχρι το 2030, από τα 375.000 που εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του 2022, σύμφωνα με μελέτη της McKinsey για την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

"Η κύρια πρόκληση είναι να γίνει η ενέργεια διαθέσιμη όταν χρειάζεται", δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της VW, Thomas Schmall, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η VW θα επεκτείνει επίσης την λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης, όπου τα αυτοκίνητα μπορούν να στέλνουν ενέργεια από τις μπαταρίες τους πίσω στο δίκτυο, στα περισσότερα αυτοκίνητά της μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, πρόσθεσε ο Schmall.

Best of Network