To Lucid Gravity θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV που έχεις δει

Η Ludic παρουσίασε το Gravity ένα αεροδυναμικό SUV με "πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία", επιδόσεις supercar και πολυτέλεια λιμουζίνας

Η Lucid είναι ένα γνήσιο τέκνο της ηλεκτροκίνησης καθώς δημιουργεί αυτοκίνητα με έμφαση στην πολυτέλεια, αλλά με τεχνολογία που φέρνει επιδόσεις sport αυτοκινήτων. Ακριβώς για αυτό οι οδηγοί των Lucid Air και Lucid Sapphire, των δύο μοντέλων που διαθέτει μέχρι στιγμής η εταιρεία, θέλγονται από την άνεση αλλά καταλήγουν να ποστάρουν στο internet τα 0-100 τους, που τους συναρπάζουν. Τώρα η Lucid διευρύνει την γκάμα της με ένα "διαστημικό" SUV. Το Gravity ήταν το κλου μιας ευρύτερης παρουσίασης της εταιρείας που περιλάμβανε επίσης και εκδόσεις του Lucid Air.

Πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία 

Σύμφωνα με την Lucid, το Gravity θα είναι ένα SUV με "πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία", η οποία έχει επιτευχθεί χάρη στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής του, ώστε να είναι "το πιο αεροδυναμικό SUV που έχει δημιουργηθεί ποτέ". Αν κρίνουμε από το 0.197 του αεροδυναμικού συντελεστή του Lucid Air είναι πολύ πιθανό η δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού, Derek Jenkins να είναι απολύτως ακριβής.


Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να παραδίδεται το 2024, έτσι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για τις επιδόσεις, τις οποίες από την Lucid επίσης υπόσχονται πως θα είναι καταιγιστικές και επιπέδου hypercar. Υπονοήθηκε ωστόσο πως μελλοντικά θα υπάρξει και Lucid Gravity Sapphire, κάτι που ερμηνεύεται αυτομάτως πως το απλό Gravity δεν θα έχει το "βαρύ τεχνολογικό πυροβολικό" της εταιρείας που καθιστά το Sapphire ένα εξώκοσμο πολυτελές sedan με 1.200 ίππους. 

Οικογενειακό κουτί 

Ούτε οι διαστάσεις του Lucid Gravity έχουν ανακοινωθεί, αλλά καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε για ένα μεγάλο SUV. Μιλάμε επίσης και για ένα τετραγωνισμένο σχέδιο με φωτιζόμενες μπάρες, κάμερες για καθρέπτες και μια αεροτομή στο πίσω μέρος της γυάλινης οροφής που το κάνει να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο. Η γυάλινη οροφή που είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Lucid Air στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μεγέθους, μοιάζει να δημιουργεί ένα μικρό θόλο για να εξερευνάς το διάστημα. 

Το Lucid Gravity είναι 7θέσιο. Για την ακρίβεια διαθέτει πολλαπλές επιλογές όσον αφορά τη διάταξη. Οι 7 θέσεις για παράδειγμα, κατανέμονται σε τρεις σειρές, όμως σε τρεις σειρές μπορεί να επιλέξει κάποιος 6 θέσεις με τις δύο της δεύτερης σειράς να είναι ανακλινόμενες και ξεχωριστές. Πέραν αυτού υπάρχει και η 5θέσια διάταξη που γνωρίζουμε όλοι, ενώ υπερθετικός βαθμός χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους της Lucid για το χώρο αποσκευών. 

Υπερθετικός βαθμός θα είναι και αυτός της τιμής βεβαίως με την Lucid να είναι εν τη γενέσει της μια premium φίρμα με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη με τιμές που θα ξεκινούν οριακά κάτω από τις 100.000 ευρώ για το πιο φτηνό Lucid Air.