Νέο Bridgestone Turanza 6 για να μην φοβάσαι ούτε στο βρεγμένο

Το νέο ελαστικό Bridgestone Turanza 6 έρχεται με νέες τεχνολογίες και έτοιμο για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά κυρίως για να διαπρέψει στο βρεγμένο οδόστρωμα

Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6
Bridgestone Turanza 6

"Μη φοβάσαι τη βροχή", αυτό δεν είναι το σλόγκαν της Bridgestone, αλλά θα μπορούσε να είναι γιατί το νέο Bridgestone Turanza 6 σύμφωνα με τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές, αλλά και τις έρευνες μεταξύ των οδηγών που το έχουν χρησιμοποιήσει αποδεικνύεται πως είναι ένα από τα πιο αποδοτικά ελαστικά που έχουν υπάρξει στο βρεγμένο οδόστρωμα. Ένας τομέας ιδιαιτέρως ευαίσθητος για τις εταιρείες ελαστικών και φυσικά ένα στοιχείο που κάνει την Bridgestone υπερήφανη για το τελικό αποτέλεσμα στο Turanza 6. 

H Bridgestone έχει ήδη κάνει γνωστή την μακρόχρονη δέσμευσή της για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό, το Turanza 6 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με όραμα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε βρεγμένο οδόστρωμα, αλλά και τη συνολική αποδοτικότητα.

Σε πρόσφατη έρευνα της Bridgestone σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των οδηγών, το 86% εκείνων αναφέρουν την "απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα" ως μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους κατά την αγορά ενός ελαστικού και παράλληλα τη βροχή και τις συνθήκες οδήγησης σε βρεγμένο οδόστρωμα ως μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο δρόμο.

Bridgestone Turanza 6

Με βάση τα παραπάνω αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία η πρωτιά του Bridgestone Turanza 6 στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV SÜD. Τo ελαστικό της Bridgestone υπερέχει των ανταγωνιστών του στον τομέα "καλύτερη στην κατηγορία απόδοση σε βρεγμένο". Αυτός ο τομέας περιλαμβάνει την καλύτερη απόδοση στους ελιγμούς στις στροφές και την εξαιρετική απόδοση σε ευθεία γραμμή. Το Bridgestone Turanza 6 επιτυγχάνει επίσης την καλύτερη στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ετικέτας διαβάθμιση "A"στην πρόσφυση σε βρεγμένο για όλες τις διαστάσεις.

Βιώσιμη απόδοση που επιτυγχάνεται από τεχνολογίες αιχμής ελαστικών

Το καινούριο ελαστικό της Bridgestone προσφέρει κορυφαία χιλιομετρική απόδοση, με βελτίωση 22% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Turanza T005, το οποίο παραμένει νικητής στις δοκιμές. Το Bridgestone Turanza 6 παρέχει επίσης βελτιωμένη απόδοση καυσίμου ή εκτεταμένη εμβέλεια μπαταρίας, παρέχοντας μείωση της αντίστασης κύλισης κατά 4% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αυτό υποστηρίζεται από μία αεροδυναμική ζάντα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την αντίσταση του αέρα στο ελαστικό κατά την οδήγηση.

Bridgestone Turanza 6

 
Το Bridgestone Turanza 6 προέκυψε μέσα από την εφαρμογή πολλών πρωτοποριακών τεχνολογιών, με διάφορες καινοτομίες ως προς τον σχεδιασμό του πέλματος, την σύνθεση της γόμας και την κατασκευή, που ενισχύουν την απόδοσή του. Είναι η πρώτη φορά που συνδυάζονται πολλαπλές τεχνολογίες, όπως η TECHSYN και η ENLITEN σε ένα Bridgestone ελαστικό διαθέσιμο στην αγορά μετά την πρώτη τοποθέτηση.

Το νέο Bridgestone Turanza 6 αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Εικονικής Εξέλιξης Ελαστικών της Bridgestone. Αυτό σημαίνει πως η Bridgestone έχει τη δυνατότητα να προσομοιάζει διαφορετικές συνθήκες και να προβλέπει την απόδοση, πριν καν ξεκινήσει την κατασκευή του ελαστικού. Αυτή η βιώσιμη προσέγγιση προσφέρει μεγάλη οικονομία σε πόρους, υλικά και ενέργεια που ξοδεύεται σε παραδοσιακές δοκιμές.

Bridgestone Turanza 6

Σχεδιασμένο για EV-ready

Χάρη στην χρήση των πρόσφατων τεχνολογιών, όπως η τεχνολογία ENLITEN, το νέο Bridgestone Turanza 6 είναι επίσης απόλυτα κατάλληλο για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Χαμηλή αντίσταση κύλισης για εξοικονόμηση μπαταρίας, εφησυχασμός σχετικά με την αυτονομία και εξαιρετικός έλεγχος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την οδήγηση, ειδικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Επίσης, υψηλότερη αντοχή στην τριβή για την καταπολέμηση της φθοράς των ελαστικών λόγω του αυξημένου βάρους και της υψηλότερης ροπής και μειωμένος θόρυβος για την άνεση του οδηγού, χάρη στον σχεδόν ανύπαρκτο θόρυβο του κινητήρα των EV. Το Bridgestone Turanza 6 προσφέρει μείωση του θορύβου διέλευσης κατά 2db σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Bridgestone Turanza 6

Βιώσιμες λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον

Το Bridgestone Turanza 6, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, διατίθεται σταδιακά στην χώρα μας από τον Φεβρουάριο του 2023, με ευρεία κάλυψη – 136 διαστάσεις από 16” έως 22”, στο διαστασιολόγιο ελαστικών αντικατάστασης – τόσο για επιβατικά όσο και για SUV δρόμου, γεγονός που αυξάνει την κάλυψη με 34 νέες διαστάσεις, εστιάζοντας σε ζάντες μεγάλης διαμέτρου.

Το προσεχές διάστημα, η Bridgestone θα αποκαλύψει αρκετές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν επιλέξει, ειδικά σχεδιασμένα, ελαστικά Bridgestone Turanza 6 ως αρχικό εξοπλισμό για τα νέα μοντέλα των αυτοκινήτων τους. 

Best of Network