VESPA 125 GTS: Ξέρεις από Vespa;

Καλέ μου άνθρωπε! Ωραία τα αυτοκίνητα, αλλά για να τα απολαμβάνεις χρειάζεσαι δρόμο ανοιχτό και χρόνο απλωτό. Το πρόβλημα δηλαδή στην καθημερινότητα. Και υπάρχει λύση, αν ξέρεις από Vespa

VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125
VESPA GTS 125

Για την ευτυχία δεν είναι απαραίτητο το χρήμα. Είναι όμως ο χρόνος και το καταλαβαίνεις όταν τον αναλώνεις στο αυτοκίνητο, χωρίς μάλιστα να το απολαμβάνεις. Γιατί αν απολαμβάνεις το σταμάτα ξεκίνα, μάλλον οδηγείς ταξί. Αν όμως ψάχνεις τρόπους να αποφύγεις την εκνευριστική διαδικασία, η λύση υπάρχει αφαιρώντας δυο τροχούς και πολύ μέταλλο από αυτό που οδηγείς.

VESPA GTS 125

Ε, όχι και πολύ μέταλλο!

Η αλήθεια είναι ότι η Vespa ανδρώθηκε από το 1946 με δόγμα της τη μεταλλική κατασκευή. Και 76 χρόνια μετά δεν πούλησε ποτέ την αρχική της φιλοσοφία. Ως ιδέα προέκυψε με την λήξη του Β’ Π.Π., από ένα συνδυασμό καταστάσεων. Από τη μια, το υπεράριθμο στοκ μικρών τροχών και μεταλλικών τμημάτων από την εμπλοκή της Piaggio, με την αεροπορία και τις παράπλευρες ασχολίες που γεννούσε ο πόλεμος. Από την άλλη η άσχημη οικονομική κατάσταση και το µισοκατεστραµµένο οδικό δίκτυο, στοιχεία που αναζητούσαν κάτι επίκαιρο και πρακτικό ως μεταφορικό μέσο.

Στο πέρασμα επτά δεκαετιών απευθύνθηκε και λατρεύτηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και το κατάφερε με το σλόγκαν "φθηνή, κομψή και εύκολη μετακίνηση για όλους”.

VESPA GTS 125

Στα θετικά της η φιλικότητα χρήσης, η ευελιξία, η απουσία αλυσίδας με ότι συνεπάγεται σε συντήρηση και βρωμιά, στοιχεία που την έκαναν αγαπητή και στο ασθενές φύλο που δοκίμαζε τα προνόμια της δίτροχης μετακίνησης. Ειδικά το γυναικείο κοινό είχε ένα λόγο παραπάνω να προτιμά Vespa, όχι μόνο για τη γοητεία της και τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε, αλλά και γιατί το επίπεδο και καθαρό πάτωμα άφηνε ενδυματολογική ελευθερία.

VESPA GTS 125

Αν είσαι λοιπόν από τους παλιούς, ακούς Vespa και την φαντασιώνεσαι με το δίχρονο μοτέρ κρεμασμένο δεξιά από τον πίσω τροχό, την χρήσιμη τότε ρεζέρβα στα αριστερά και όλα αυτά καλυμμένα από μεταλλικά καμπυλωτά φτερά που της έδιναν γοητεία και όγκο. Ένα επίπεδο ευρύχωρο πάτωμα για τα πόδια του αναβάτη και η προστατευτική μεταλλική ποδιά με το φανάρι στο τιμόνι, όπου στο αριστερό χέρι με περιστροφή του καρπού άλλαζε ταχύτητες στο τεσσάρι σασμάν, συμπλήρωναν την χαριτωμένη εικόνα.

Η τελευταία δίχρονη Vespa, η διαχρονική ΡΧ παρέμεινε η πιο Vespa από τις Βέσπες, όντας στην παραγωγή τιμής ένεκεν και την νέα χιλιετία, με όφελος το δισκόφρενο εμπρός και την αυτόματη μίξη λαδιού ως σύγχρονες πινελιές.

VESPA GTS 125

Φυσικά οι νέες αυστηρότερες νόρμες της ευρωπαϊκής ένωσης περί ρύπων της έδωσαν πρόσφατα μια αναγνωρισμένη θέση στην ιστορία. Πολύ νωρίτερα όμως, στην 50ετία της ιστορίας της, η Vespa είχε περάσει στους 4χρονους κινητήρες, δείγμα της εξέλιξης που ποτέ δεν σταματά ακόμα και για το πιο πετυχημένο σκούτερ στην ιστορία.

Ζήσε με μια σφήκα

Φημολογείται ότι για το διαχρονικό όνομα, ο Enrico Piaggio εμπνεύστηκε από την φαρδιά ουρά και τη στενή μέση, άλλοι πάλι λένε ότι ο δίχρονος ήχος προσομοίαζε την σφήκα, η ουσία είναι ότι η Vespa ήρθε για να μείνει. Και στη σύγχρονη εποχή της έχει ποικιλία να προσφέρει στον ενδιαφερόμενο που την γλυκοκοιτάζει. Η νεότερη Vespa παραμένει κομψή και γοητευτική όπως τότε, αλλά τεχνολογικά ανήκει στο 2022.

VESPA GTS 125

Η στιλιστική εξέλιξη της Vespa GTS ακολουθεί την παράδοση και πετυχαίνει μια μοναδική ισορροπία με τα σύγχρονα στοιχεία στο ατσάλινο σώμα της. Ο προβολέας και τα πίσω φώτα τώρα ενσωματώνουν πλήρη τεχνολογία LED, οι τροχοί είναι 12’’ με δισκόφρενα και ABS, τα ελαστικά είναι tubeless και ο τοποθετημένος μπροστά από τον τροχό κινητήρας είναι αυτόματος και προσφέρει μια σύγχρονη συμπεριφορά απόλυτα εναρμονισμένη με τη scooter λογική.

Η εργονομία και η φυσική θέση οδήγησης συμβάλλουν διαχρονικά στην άνεση, την απόλαυση και την ευκολία στην οδήγηση, για κάθε αναβάτη. Ο άπλετος χώρος στα πόδια, μπορεί να φιλοξενήσει δυο φορτωμένα backpacks, ενώ και η ανάρτηση διαχειρίζεται εξαιρετικά τις κακοτεχνίες δεδομένων των μικρών τροχών. Οι τελευταίοι πιστώνονται την ευελιξία που διαχρονικά είχε και έχει μια Vespa, αλλά και τις σπιρτόζες επιταχύνσεις που συνοδεύουν την απόδοση.

VESPA GTS 125

Η νέα Vespa GTS μπορεί να ήρθε για να κατακτήσει την πόλη αλλά δηλώνει ταξιδιάρα και μην εκπλαγείτε αν αφήσετε χωρίς δεύτερες σκέψεις την πόλη πίσω σας. Έχει για σύμμαχο μια πληθωρική σέλα που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Σηκώνοντας την μάλιστα, ανακαλύπτεις ότι το στιλ μπορεί να συνδυαστεί με την πρακτικότητα που προσφέρει ο χώρος, για δύο κράνη Vespa demi-jet. Επίσης, το πρακτικό ντουλάπι με θύρα φόρτισης USB ενισχύει την παράδοση με την επίκαιρες ανάγκες. Στην νεορετρό λογική του πίνακα οργάνων το αναλογικό ταχύμετρο συνοδεύει ψηφιακό display για το πλήρες ραπόρτο.

Ο "μικρός" κινητήρας 125 i-get 

Eίναι αυτός που θα σου δώσει το δικαίωμα να οδηγείς τη Vespa σου με δίπλωμα αυτοκινήτου. Τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος με ηλεκτρονικό ψεκασμό και με το κατοχυρωμένο από την Piaggio, RISS (σύστημα που αντικαθιστά το παραδοσιακό μοτέρ μίζας), διαπρέπει όσον αφορά επιδόσεις και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι 14 ίπποι και τα 12 Nm ροπής εκδηλώνονται με ζωντάνια για τις συνθήκες οδήγησης στην πόλη. Επιταχύνεις από φανάρι σε φανάρι γρήγορα και απολαμβάνεις ήσυχη και ομαλή λειτουργία. Μπορείς να διατηρείς με ευκολία την ταχύτητα σου γύρω στα 100 km/h, ενώ η χαμηλή κατανάλωση εξασφαλίζει έως και 41,6 km/lt.

VESPA GTS 125

Υπάρχει και 300άρα αν είσαι ήδη μοτοσικλετιστής και θέλεις να ομορφύνεις την καθημερινότητά σου με επιδόσεις, όμως η Vespa από τη βάση της θα σε κερδίσει, με την ζωηρή στιλάτη της διάθεση να εκμηδενίσει κατανάλωση, αποστάσεις και αστικές δυσκολίες.

Προνόμιο της γκάμας είναι ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός και περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις: Vespa GTS, GTS Touring, GTS Super, GTS SuperSport και την ολοκαίνουρια τεχνολογικά προηγμένη Vespa GTS SuperTech, η οποία διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT για τοπ συνδεσιμότητα με smartphone, μέσω του συστήματος VESPA MIA. Φυσικά και μια σειρά από στοχευμένα αξεσουάρ Vespa, είναι διαθέσιμα και συμβάλουν στην εξατομίκευση.

VESPA GTS 125

Μια Vespa πρεσβεύει διαχρονικά το σύμβολο ελευθερίας στον δίτροχο κόσμο, έχει αδιαπραγμάτευτο στιλ και ξεχωριστή εικόνα που ταιριάζει σε αλώνια και σαλόνια, ενώ για την premium αύρα της, συγχωρείς και την τσιμπημένη τιμή της.

VESPA GTS 125

Κινητήρας: 4Τ, i-get, 125 cc, Euro 5
Κιβώτιο / σχέσεις: Αυτόματο / CVT
Ισχύς: 14 HP
Ροπή: 12 Nm
Μήκος: 1.950 mm
Πλάτος: 755 mm
Ύψος σέλας: 790 mm
Μεταξόνιο: 1.380 mm
Ρεζερβουάρ: 7 lt
Βάρος: 145 kg
Τιμή: Aπό € 4.590

Best of Network