Μάθε λίγο Formula 1 με το F1 Wordle

Με τον χαμό που έγινε με το Wordle από τις αρχές του χρόνου ήταν αναμενόμενο να προκύψουν παραλλαγές. Εμείς εδώ παίζουμε το F1rdle.

F1rdle

Ό,τι γίνεται αυτές τις ημέρες με το Grand Prix στην F1, έγινε πριν από μερικούς μήνες με το με το Wordle.  Με το Wordle δημιουργήθηκε μια σειρά από περιστατικά που δείχνουν για μια ακόμη φορά πως ο κόσμος γύρω μας αλλάζει δραματικά. Μιλάμε για ένα online παιχνίδι που φτιάχτηκε για να σπαταλήσεις ένα εργασιακό διάλειμμα ή να κλείσεις μια κουραστική ημέρα βάζοντας στο μυαλό σου το τελευταίο απαιτητικό task αυτής. Όμως έχουμε ήδη μάθει τόσα πολλά για τον δημιουργό του, για το πως φτιάχτηκε, το γιατί. Έχουν προκύψει ατελείωτα στατιστικά που μετράνε ποια ημέρα ήταν η πιο δημοφιλής λέξη, πότε παρουσιάστηκε η πιο δύσκολη, ποια λύθηκε πιο γρήγορα και όλα αυτά κατέληξαν στην εξαγορά του παγκόσμιου αυτού trend από τους New York Times

f1rdle_4

Μεσα σε όλα αυτά θα ήταν απίθανο να μην προκύψουν παραλλαγές του παιχνιδιού. Η πιο ενδιαφέρουσα για εμάς στην Ελλάδα, είναι αυτή με την ελληνική γλώσσα που δημιούργησε ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την φιλοξενεί στο GitHub και το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι πως μπορείς να παίξεις πολλές λέξεις την ίδια ημέρα, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με το αγγλικό παιχνίδι. 

f1rdle_1

Για εμάς στο Top Gear όμως η πιο ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι το F1rdle. Είναι η έκδοση του Wordle που αφορά την F1. Την έφτιαξε ένας 19χρονος Developer στο Πανεπιστήμιο Αντονιν στην Βυρητό και πλέον, έπειτα από σχεδόν 20 ημέρες κατάφερε να την σταθεροποιήσει. Αυτό γιατί αρχικά είχε δημιουργήσει μια έκδοση που ήταν ακριβής αντιγραφή του κώδικα του κανονικού Wordle, η οποία καταργήθηκε από το GitHub αλλά τώρα την μετέφερε αλλού και πλέον μπορεί κανείς να την βρει στο www.f1rdle.com

f1rdle_2

Όπως καταλαβαίνετε πλέον κάθε πρωί εκεί που "τρώγαμε” το δεκάλεπτο του Wordle, τώρα αφιερώνουμε και άλλα πέντε λεπτά στο F1rdle και αν βγει και WRC παραλλαγή σε λίγο δεν θα δουλεύουμε κιόλας. Οι λέξεις του F1rdle είναι όπως και να το κάνουμε κάπως πιο περιορισμένες και αναμενόμενες εν πολλοίς. Παρόλα αυτά προσφέρουν τις δικές τους προκλήσεις. Δεν είναι πάντα εύκολες και επιπλέον μπορεί να υπάρχουν και λέξεις με τέσσερα γράμματα, κάτι που τις κάνει ακόμη δυσκολότερες.

f1rdle_1

Σίγουρα δεν θα είναι εύκολες για κάποιον που δεν ασχολείται με το σπορ γιατί το races μπορεί να το βρίσκεις στις δύο προσπάθειες και να το παίζεις μάγκας, αν σου τύχει όμως κανένα steer ή τίποτα wheel, έχεις πρόβλημα, γιατί αυτά τα διπλά γράμματα είναι πολύ… πρόστυχα.

Best of Network