Αντίο Bugatti W16: Μια τελευταία βόλτα με τις Veyron και Chiron

Είδαμε το νέο hypercar της Bugatti με τον V16 κινητήρα αλλά μας έπιασε μια νοσταλγία με τον κινητήρα Λειβιάθαν W16 και αποφασίσαμε να πάμε μια τελευταία βόλτα με τις Veyron και Chiron. Τα πρώτα και παντοτινά hypercars.

Στις 20 Ιουνίου είδαμε το νέο hypercar της Bugatti Tourbillon, το οποίο κινείται από έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα V16, και αυτό σημαίνει ότι η εποχή του κινητήρα W16 τελείωσε.

Bugatti Chiron Super Sport Nürburgring
Bugatti Chiron Super Sport

Και τι εποχή ήταν αυτή. Τα νούμερα από τον μοναδικό 16κύλινδρο με τέσσερα turbo Leviathan των 8,0 λίτρων μπορεί να μην φαίνονται τόσο αξιοσημείωτα σε έναν κόσμο ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων 2.000 ίππων, αλλά όταν η Veyron παρουσιάστηκε το 2005, η απόδοση των 987 ίππων ήταν εκπληκτική.

Διαβάστε Επίσης

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών, η ισχύς αυξήθηκε στους 1.200 PS για το μοντέλο Super Sport, με την άφιξη του διαδόχου του 2016 (Chiron) έφτασε στους 1.500 PS και η δική του έκδοση Super Sport μας οδήγησε στους 1.600 PS -και πάνω από τα 480 km/h.

bugatti veyron
Bugatti Veyron

Ας μην χαθούμε όμως στους αριθμούς. Η Veyron ήταν το πρώτο hypercar στον κόσμο, αυτή και η Chiron ομαλοποίησαν τις τετραψήφιες ιπποδυνάμεις και το ζευγάρι παραμένει το μοναδικό πραγματικό hypercar πολυτελείας. Τίποτα άλλο δεν έχει τόσο κολοσσιαίο εύρος δυνατοτήτων.

Για να γιορτάσουμε τον W16, πήραμε τη Veyron και την Chiron για ένα τελευταίο ταξίδι με τον επικεφαλής οδηγό δοκιμών της Bugatti, Andy Wallace, ο οποίος μοιράστηκε μερικές μυστικές ιστορίες -μεταξύ των οποίων και μία από το άλμα της Chiron με ταχύτητα πάνω από 400 km/h.

Τι μένει; Πατήστε το play!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network