Το πιο τρομακτικό video του motorsport με μοτοσικλέτα

Όταν βλέπεις video από τον αγώνα Isle of Man TT πάντα αναρωτιέσαι πώς γίνεται να μαζεύονται στον ίδιο αγώνα τόσοι πολλοί επίδοξοι αυτόχειρες. Όμως αυτό το video πρώτου προσώπου με τον Davey Todd είναι σκέτη πάρανοια.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Isle of Man TT (ή Tourist Trophy), πρόκειται ουσιαστικά για μια χρονομέτρηση γύρω από το βρετανικό νησί Isle of Man (ή Manx), η οποία περνάει από παράκτιους, επαρχιακούς και αστικούς δημόσιους δρόμους. 

Και σκεφτείτε το εξής: οι αναβάτες ξεπερνούν τακτικά τα 320 χλμ./ώρα σε ορισμένα κομμάτια, με τους μέσους όρους των γύρων να κυμαίνονται γύρω στα 200 χλμ./ώρα. Αυτό και μόνο είναι τρομακτικό και δεν χρειάζεται να δεις το video για να το καταλάβεις. 

Διαβάστε Επίσης

Για να καταλάβετε πόσο εντελώς τρελό θα φαινόταν και τι μπορεί να αισθάνεται ο -επίδοξος αυτόχειρας- αναβάτης, κυκλοφόρησαν πλάνα από την διαδρομή του Davey Todd.

Isle of Man 2024 Davey Todd Ducati Panigale
Isle of Man 2024 Davey Todd

Ο Todd οδηγεί για την Milwaukee BMW και αποφάσισε να μας πάρει όλους μαζί του σε μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές που θα παρακολουθήσετε ποτέ.  Το βίντεο ξεκινά με τον 28χρονο να βγαίνει από το pit lane προτού την εκτοξευτεί ευθεία μέσα από ένα γραφικό χωριό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι θεατές στέκονται μόλις λίγα εκατοστά μακριά από το δρόμο. Σε αυτή τη φάση φτάνει στα 290 km/h περίπου, και το ταλέντο και η τόλμη που διαθέτει ο Todd γίνονται αμέσως αντιληπτά, καθώς φτάνει σε απόσταση χιλιοστών από κράσπεδα και φράχτες, πριν συνεχίσει μέσα από μια σειρά από επαρχιακούς δρόμους.

Διαβάστε Επίσης

Κοντά στο τρίλεπτο, ο Todd καταφέρνει να "χαλαρώσει" σε μια ευθεία με ταχύτητα 280-300 χλμ./ώρα. Αυτά τα τρία πρώτα λεπτά και μόνο είναι αρκετά για να σε κάνουν να αναρωτηθείς για τη λογική όσων θα αγωνίζονταν με δική τους πρωτοβουλία.

Για το επόμενο λεπτό περίπου θα δεις τον Todd να ξεπερνάει αρκετές φορές τα 300 km/h, προτού σου χαρίσει το πρώτο του προσπέρασμα στο βίντεο. Το κάνει με ευκολία, αλλά αυτό που καταλαβαίνεις είναι το πόσο στενή είναι η "πίστα": μια μοτοσικλέτα που στρίβει με μικρή γωνία μειώνει σημαντικά τη ζώνη προσπέρασης. 

Ακόμα διαβάζεις; Πάτα γρήγορα το play για να απολαύσεις 20 λεπτά τρέλας με δύο τροχούς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network