Πρώτη επαφή στην Ελλάδα με το Lynk & Co 01-η τιμή του plug in υβριδικού SUV

Ακόμα μια νέα φίρμα ήρθε επισήμως στην ελληνική αγορά πρόκειται για την Lynk & Co και το plug-in υβριδικό SUV με το όνομα 01. Είχαμε μια πρώτη επαφή και έχουμε τις πληροφορίες που αξίζουν.

Lynk & Co 01

Πριν από περίπου τρεις μήνες μάθαμε ότι η Lynk & Co έρχεται στην Ελλάδα. Τελικά ήρθε και προς το παρόν θα πωλείται το μοντέλο Lynk & Co 01, το οποίο είναι plug-in υβριδικό SUV. Βέβαια αυτή είναι η μία (αν θέλετε πεζή διάσταση) του πολύ ενδιαφέροντος αυτοκινήτου.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά -όπως το γεγόνος ότι υπάρχει μόνο μία έκδοση του μοντέλου, σε ένα και μόνο επίπεδο εξοπλισμού. Περίεργο ε; Ναι, είναι αλλά όπως θα δείτε αυτό έχει μια λογική βάση. 

Ποιοι έφτιαξαν την Lynk & Co

Αυτή η φίρμα είναι παιδί της κοινοπραξίας των Volvo και Geely. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την SEEAG, έναν εδραιωμένο όμιλο με εμπειρία δεκαετιών στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

Lynk & Co 01

Ένα μοντέλο, μια έκδοση

Στην Ελλάδα πωλείται το Link & Co 01 και μάλιστα σε ένα και μόνο επίπεδο εξοπλισμού. Αλλά εδώ είναι το ενδιαφέρον: δεν υπάρχει κάτι που να μην περιλαμβάνεται στο εξοπλισμό του μοντέλου. Έχει όλα όσα χρειάζεσαι και μερικά ακόμα που μπορεί να μην είναι αναγκαία αλλά είναι τέλειο να τα έχεις.

Διαβάστε Επίσης

Το σίγουρο είναι ότι θα γλιτώσεις χρόνο από την διαμόρφωση. Βέβαια υπάρχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα σε αυτήν την λογική, στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Lynk & Co 01

Βέβαια σε συζήτηση με στέλεχος της εταιρείας μάθαμε ότι υπάρχει μια περίπτωση να μπει λίγο νερό στο κρασί αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας φιλοσοφίας διάθεσης του μοντέλου, αλλά τίποτα σίγουρο προς το παρόν. 

Ό,τι και να ζητήσεις το έχει. Από πανοραμική οροφή και ασύρματη φόρτιση μέχρι 13 συστήματα υποβοήθησης οδηγού και είστε έτοιμοι; Δωρεάν internet για πάντα. Ναι, σωστά διάβασες.

Lynk & Co 01

Αυτό που δεν έχει είναι πολλά χρώματα. Διατίθεται μόνο σε μπλέ και μαύρο. Αμφότερα σε ωραίες αποχρώσεις που κολακεύουν την σχεδίαση. 

Plug-in υβριδικό SUV μεταξύ μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας

Το Lynk & Co 01 είναι εντυπωσιακό και με σεβαστές διαστάσεις όταν το δεις από κοντά. Έχει μια αρμονική και στιλάτη σχεδίαση και το μπροστικό μέρος θυμίζει λίγο το Zeekr 001 -άλλωστε και η Zeekr φίρμα της Geely είναι. Αν αναλογιστείς ότι κυκλοφορεί ήδη περίπου 4 χρόνια είναι εντυπωσιακό πόσο τωρινό δείχνει. 

Lynk & Co 01

Η εταιρεία το τοποθετεί μεταξύ C-SUV και D-SUV και έτσι ακριβώς είναι σε επίπεδο διαστάσεων. Καταλαβαίνεις αυτό το "μεταξύ" όταν κάθεσαι πίσω που είναι εμφανώς πιο άνετο από ένα μικρομεσαίο SUV αλλά όχι και με τόσο αέρα όσο σε ένα D-SUV. Το μήκος του είναι στα 4,54 μέτρα.

Στηρίζεται στην πλατφόρμα του Volvo XC40 και το plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει συνολικά 262 ίππους. Και διαθέτει τον ίδιο θερμικό κινητήρα 1,5 λίτρων και τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα. 

Lynk & Co 01

Η μπαταρία του είναι γενναία για plug-in υβριδικό και έχει χωρητικότητα 17,6 kWh, όπερ σημαίνει τουλάχιστον 75 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας. 

"Σχεδόν" premium με καλή τιμή

Η Lynk & Co δεν θέλει να πάρει πελάτες από την "μαμά" Volvo αλλά όταν έχεις στιλάτη σχεδίαση, δύναμη, πλούσιο εξοπλισμό, καλούς χώρους παραπάνω από καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών και τιμή πώλησης στα 49.950 ευρώ γίνεσαι ανταγωνιστής, είτε το θες, είτε όχι. 

Lynk & Co 01

Πώς το καταφέρνει να έχει τόσο προσιτή τιμή; Οι (μη) επιλογές που λέγαμε παραπάνω σε εξοπλισμό, κινητήρες και χρώματα απλοποιούν την παραγωγή και έτσι μειώνοντας το κόστος κατασκευής, μειώνεις και την τιμή.

Περισσότερα σύντομα όταν δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους. Μέχρι τότε αν θέλετε να το δείτε από κοντά, η πρώτη έκθεση άνοιξε και βρίσκεται στο Μαρούσι, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 29.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network