Οι αναγνώστες απάντησαν τι θέλουν να αλλάξει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Εσύ τι θα άλλαζες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ρωτήσαμε τους αναγνώστες ποιο πράγμα θα άλλαζαν και δείτε τι απάντησαν.

Οικιακός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται να προκαλεί λογομαχίες στην καλύτερη. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, η ερώτηση της εβδομάδας μας γέμισε με σχόλια αναγνωστών.

Σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουν τα λογικά επιχειρήματα από εκείνα που ξέφυγαν εντελώς από το θέμα, το βρετανικό Top Gear συγκέντρωσε μερικές από τις πιο εύλογες απαντήσεις στο ερώτημα: Ποιο είναι το μόνο πράγμα που θα αλλάζατε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ας ξεκινήσουμε με αυτή από τον χρήστη 86x86:

"Θα ήθελα απλώς να δω πιο προσιτά σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ελαφρύτερες μπαταρίες. Δεν με απασχολεί το τέλος των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων ή των σημειώσεων των κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά με ενδιαφέρει να μπορώ να συνεχίσω να απολαμβάνω τα track days. Καταλαβαίνω ότι επί του παρόντος, οι περισσότερες πίστες έχουν απαγορεύσει τα EV λόγω των δυσκολιών που σχετίζονται με τον χειρισμό τους σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμα και όταν φτάσουμε στο σημείο όπου οι αγωνοδίκες των πίστας θα μπορούν να χειρίζονται με ασφάλεια τα ατυχήματα με EV, δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά ελαφριά, οικονομικά προσιτά EV τα οποία μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε στην πίστα. Η επόμενη γενιά Boxster/Cayman είναι πολλά υποσχόμενη, όπως και οι ηλεκτροκίνητες Caterham". 

Με παρόμοιο θέμα είναι αυτό από τον χρήστη Inventive Username: "Κάντε τα πιο απλά. Δώσε μου τέσσερις τροχούς, έναν κινητήρα, ένα σετ καθισμάτων, ένα καλοριφέρ, ένα ραδιόφωνο, μερικά βασικά όργανα και λίγη λαμαρίνα για να μην βρέχει. Φρόντισε να υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό για να χωρέσουν άλλα τρία άτομα και οι αποσκευές τους. Στη συνέχεια, κάνε ό,τι χρειάζεται για να το κάνεις να κινείται και να χειρίζεται καλά".

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθεί ο χρήστης Vertigo, ο οποίος εστιάζει στον μηχανικό θόρυβο: "Οι ηλεκτρικοί κινητήρες δεν είναι αθόρυβοι και ο ήχος που κάνουν μπορεί να είναι ευχάριστος και φουτουριστικός, σαν κάτι σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά συνήθως είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε ο θόρυβος του κινητήρα να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου. 

Μια θετική αλλαγή θα ήταν να προστεθούν κανάλια μεταξύ του κινητήρα και της καμπίνας. Ίσως χρησιμοποιώντας λίγη από την τεχνογνωσία του συντονισμού που έχει ακονιστεί μέσα από δεκαετίες μαστορέματος της εξάτμισης για να την δυναμώσουμε, και συμπεριλαμβάνοντας μια βαλβίδα διακοπής που να σβήνει τον θόρυβο όταν ταξιδεύετε για να αποφύγετε ένα συνεχές βουητό. Οι ψεύτικοι θόρυβοι οδήγησης απλά δεν χτυπούν τα ίδια 'κουμπιά' -όσο καλοί και αν είναι".

Ο χρήστης Cole Lewis είχε μια παρόμοια αντίδραση στην έλλειψη χαρακτήρα: "Η χαρά της κατασκευής, της ρύθμισης και του να κάνεις ένα αυτοκίνητο δικό σου χάνεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν πραγματικές 'βίδες', κιτ ή επιλογές ρύθμισης. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένα αυτοκίνητο δικό του και να το τροποποιήσει για διασκέδαση ή απόλαυση, ένα EV χάνει τη χαρά της κατασκευής".

Εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στη γλώσσα σχεδιασμού των EV, ιδού η άποψη του Peterson: "Ίσως αν υπήρχαν περισσότερα αυτοκίνητα σε σχήμα i3 αντί για SUV - το ψηλό και στενό είναι καλύτερο από το χαμηλό και φαρδύ".

Και, ομοίως, να τι έγραψε ο MCS: "Νομίζω ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν αυτή την προσωπική επαφή που αγαπούν οι βενζινολάτρες. Δεν μπορείς πραγματικά να τα πειράξεις ή να τα κάνεις δικά σου, όπως μπορείς με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα".

Διαβάστε Επίσης

"Αν μπορούσα να αλλάξω ένα πράγμα στο Vauxhall Corsa-e μου, αυτό είναι το καταραμένο λογισμικό αναγνώρισης φωνής", λέει ο χρήστης TBP. "Είναι τόσο άχρηστο τώρα όσο ήταν όταν άρχισε να εισάγεται πριν από 30 και πλέον χρόνια.

 Θα ήθελα να δω τους ηλιακούς συλλέκτες να πωλούνται ως επιλογή για τις στέγες. Ξέρω ότι θα δημιουργούσαν πολύ μικρή εμβέλεια, αλλά για τους κατοίκους της πόλης που καλύπτουν μόνο μερικά χιλιόμετρα και πιθανότατα δεν έχουν στάθμευση/φόρτιση εκτός δρόμου, θα μπορούσαν να κάνουν πραγματική διαφορά".

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, είναι αυτό το υπέροχα προκλητικό σχόλιο του χρήστη MJCgt500: "Αφού πέρασα πολύ χρόνο σκεπτόμενος το θέμα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο οικεία που η συζήτηση για το βάρος και τις εκπομπές CO2 έχει γίνει προβλέψιμη, γι' αυτό και θα ήθελα να προσφέρω μια εναλλακτική λύση: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτό που σημαίνει να είσαι αυτοκίνητο. Αντί να μοιάζουν με τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης του παρελθόντος, οι μπαταρίες έχουν την ευκαιρία να χαράξουν το δρόμο για νέες νόρμες, ενδιαφέροντα σχήματα και εντελώς νέες εμπειρίες".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network