Αυτό είναι το νέο Opel Grandland-όλες οι πληροφορίες (video)

H Opel διανύει τον μήνα των SUV, καθώς λίγες μόλις μέρες μετά το νέο Frontera, αποκαλύπτει και το νέο Grandland.

Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland
Opel Grandland

Το ολοκαίνουργιο Opel Grandland είναι εδώ, σηματοδοτώντας μια σημαντική απόκλιση από την απερχόμενη γενιά σε επίπεδο αισθητικής, εναρμονιζόμενο με την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της Opel. Το Grandland, που θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά, φέρνει μαζί του ένα πλήθος χαρακτηριστικών που το αναδεικνύουν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή στη δημοφιλή κατηγορία των C-SUV.

Διαβάστε Επίσης

Όπως γνωρίζουμε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, το Grandland θα διατίθεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικές όσο και σε εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στο τελευταίο συμπαγές crossover της Stellantis για την Ευρώπη, που τοποθετείται πάνω από το Frontera που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες.

Σημαντικά αυξημένες διαστάσεις

Opel Grandland

Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Grandland είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Έχει μήκος αυξημένο κατά 17,3 εκατοστά, ύψος αυξημένο κατά 1,9 εκατοστά και πλάτος αυξημένο κατά 6,4 εκατοστά. Όλα τα παραπάνω, συνεπάγονται συνολικό μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρα και ύψος 1,66 μέτρα. Το μεταξόνιο έχει διαμορφωθεί στα 2,78 μέτρα.

Ως αποτέλεσμα, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται κατά 36 λίτρα και οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων επωφελούνται από επιπλέον 2 εκατοστά χώρου για τα πόδια σε σύγκριση με την υπάρχουσα γενιά.

Ηλεκτρικές και θερμικές εκδόσεις

Opel Grandland

Βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis (κοινή με το Peugeot 3008), το Grandland διαθέτει ευελιξία ως προς τα συστήματα κίνησης, καθώς αυτή η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες διατάξεις ισχύος και μετάδοσης κίνησης.

Στις ηλεκτρικές εκδόσεις, το Grandland προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας μπαταρίας 73 kWh ή 98 kWh. Χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική 400V, αυτές οι εκδόσεις μπορούν να φορτίζουν με ταχύτητα έως 160 kW, επιτυγχάνοντας μια εντυπωσιακή αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αναμένεται να υπάρχει μια βασική έκδοση FWD κατά το λανσάρισμα, μαζί με μια έκδοση με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση που θα έρθει στη συνέχεια.Ίσως τα πιο ενδιαφέροντα νέα είναι ότι θα υπάρχει και έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η οποία θα εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο 1.2 λίτρων και ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μια plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει περίπου 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Μετάθεση του εξηλεκτρισμού της γκάμας

Η Opel έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να γίνει μια μάρκα με αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το 2028, αλλά η πρόσφατη ύφεση στην αγορά των ηλεκτρικών, είναι πιθανό να την κάνει να αναθεωρήσει αυτή τη στρατηγική. Προς το παρόν, η υβριδική έκδοση θα μπορούσε να αποδειχθεί μια σοβαρή εναλλακτική προς αυτή την κατεύθυνση.

Opel Grandland


Τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτό το τελευταίο Grandland σίγουρα δεν θα σταθούν εμπόδιο στις πωλήσεις. Περιλαμβάνουν ένα νέο φωτιζόμενο λογότυπο στο μπροστινό μέρος, την πρόσοψη τύπου "Vizor" μαζί με τον φωτισμό Intelli-Lux Pixel Matrix HD, διχρωμία στο αμάξωμα και αιχμηρές γραμμές στα φτερά των τροχών.

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Opel Grandland

Η καμπίνα είναι επίσης γεμάτη από αναβαθμίσεις, όπως μια μεγάλη οθόνη infotainment 16 ιντσών, μια οθόνη head-up και καθίσματα στα οποία έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Αυτά διαθέτουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις, εξαερισμό, ακόμη και λειτουργία μασάζ. Γενικά, τα μπροστινά καθίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να εξασφαλίζουν ξεκούραστες μετακινήσεις.

Αν και η Opel δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας, αναμένουμε το Grandland να ξεκινήσει να πωλείται από το ερχόμενο φθινόπωρο. Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκδόσεών του, αναμένεται να γίνουν γνωστές λίγο νωρίτερα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network