H GTS ολοκληρώνει τη γκάμα της νέας Porsche Cayenne

Πιο σπορ εμφάνιση, αυξημένη απόδοση κατά 40 ίππους και μια οδηγοκεντρική ρύθμιση ανάρτησης, κάνουν την GTS μια από τις πιο ελκυστικές Cayenne που μπορείς να αποκτήσεις.

Porsche Cayenne GTS
Porsche Cayenne GTS
Porsche Cayenne GTS
Porsche Cayenne GTS
Porsche Cayenne GTS
Porsche Cayenne GTS
Porsche Cayenne GTS

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Porsche ανανέωσε την 3η γενιά της Cayenne, όμως ένα κρίσιμο μέλος της οικογένειας εξακολουθούσε να απουσιάζει. Όχι πλέον, καθώς η Cayenne GTS επιστρέφει για το 2025 τόσο στο βασικό SUV, όσο και σε Coupe αμάξωμα, διαθέτοντας έναν βελτιωμένο V8 με διπλό τούρμπο, μια πιο ευέλικτη διαμόρφωση ανάρτησης, πιο σπορ αισθητική και πλήθος πρόσθετων χαρακτηριστικών.

Διαβάστε Επίσης

Παρόλο που δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η Turbo S E-Hybrid ή τόσο εστιασμένη στην οδήγηση σε πίστα όσο η Turbo GT, η GTS (Gran Turismo Sport) καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση στη γκάμα της Cayenne, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά που εστιάζουν στον οδηγό αλλά και στην πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση.

Porsche Cayenne GTS

Το κυριότερο στοιχείο της ανανεωμένης έκδοσης είναι ο εκτενώς αναβαθμισμένος V8 4.0 λίτρων με διπλό τούρμπο, ο οποίος αποδίδει τώρα 500 ίππους και μέγιστη ροπή 660 Nm. Αυτό μεταφράζεται σε μια αύξηση 40 ίππων 40 Nm ροπής σε σχέση με την απερχόμενη Cayenne GTS, διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση από την Cayenne S, η οποία αποδίδει 474 ίππους από τον ίδιο κινητήρα.

Αυτόματο κιβώτιο και βελτιωμένες επιδόσεις

Porsche Cayenne GTS

Ο twin-turbo V8 συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic S οκτώ σχέσεων, το οποίο διοχετεύει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Porsche Traction Management (PTM). Παρόμοια με τη ρύθμιση στο Turbo GT, το σύστημα PTM διαθέτει ξεχωριστό κύκλωμα ψύξης, ενισχύοντας την αντοχή κατά την γρήγορη οδήγηση.

Η αύξηση της ισχύος μεταφράζεται όπως είναι λογικό και σε μικρή βελτίωση στις επιδόσεις, με την Cayenne GTS να έχει πλέον επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα και να φτάνει την τελική ταχύτητα των 275 km/h.

Η στάνταρ αερανάρτηση δύο θαλάμων με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ έχει μια ειδική ρύθμιση για την GTS, όντας 10 χιλιοστά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις κανονικές εκδόσεις. Η οδική συμπεριφορά βελτιώνεται ακόμη περισσότερο από την αυξημένη αρνητική γωνία κάμπερ των μπροστινών τροχών, με ρουλεμάν προερχόμενα από την Turbo GT.

Το ενεργό σύστημα σταθεροποίησης κύλισης (Porsche Dynamic Chassis Control) είναι προαιρετικό, αλλά το Porsche Torque Vectoring Plus περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Πιο σπορ εμφάνιση

Porsche Cayenne GTS

Η GTS ενσωματώνει όπως είναι αναμενόμενο όλες τις αισθητικές αλλαγές που συναντάμε στην υπόλοιπη ανανεωμένη σειρά Cayenne, διαθέτοντας επιπλέον κάποιες ξεχωριστές πινελιές για μια πιο σπορ εμφάνιση. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ειδικές για το GTS εισαγωγές στον προφυλακτήρα που θυμίζουν αυτές της Turbo GT, οι οποίες συμπληρώνονται από φιμέ φωτιστικά σώματα. Διακριτικά GTS βρίσκονται περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ υπάρχει σκούρο χάλκινο φινίρισμα στις απολήξεις των εξατμίσεων.

Το σπορ ύφος ενισχύεται περαιτέρω από τις μαύρες γυαλιστερές πινελιές του στάνταρ Sport Design Package, που αντικαθιστά τα διακοσμητικά στο χρώμα του αμαξώματος των παλαιότερων εκδόσεων GTS.

Τέλος, το σετ ζαντών αλουμινίου 21 ιντσών RS Spyder Design σε ανθρακί χρώμα, σε συνδυασμό με κόκκινες δαγκάνες φρένων, ολοκληρώνει την εξωτερική εμφάνιση της Cayenne GTS. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία Lightweight Sport Packages, τα οποία μειώνουν το βάρος έως και 25 κιλά, ενισχύοντας περαιτέρω τις επιδόσεις.

Race Tex και δέρμα

Porsche Cayenne GTS

Περνώντας στο εσωτερικό, η Porsche διατήρησε μια γενναιόδωρη ποσότητα του υλικού Race Tex για τις επενδύσεις, σε συνδυασμό με δέρμα και κόκκινες ραφές. Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της ανανεωμένης Cayenne, η GTS διαθέτει έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια νέα οθόνη infotainment και την προαιρετική οθόνη συνοδηγού. Επιπλέον, το σύστημα Bose Surround System ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Η διάθεση της Porsche Cayenne GTS στην αγορά αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο σε τιμές που θα ανακοινωθούν όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία λανσαρίσματος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network