Στόχος της Hennessey για το 2024 τα 480 km/h

Το Hennessey Venom F5 ετοιμάζεται να σπάσει το φράγμα των 480 km/h το 2024 και θα χρειαστεί έναν πραγματικά μεγάλο δρόμο για να το πετύχει.

Hennessey Venom F5

Μια αμερικανική εταιρεία εξαιρετικά γρήγορων αυτοκινήτων ανακοίνωσε τις προθέσεις της να περάσει το 2024 κυνηγώντας ένα ρεκόρ ταχύτητας, τι άλλο; Η Hennessey επιβεβαίωσε ότι τη φετινή χρονιά, σκοπεύει να στείλει το Venom F5 των 1.187 ίππων πέρα από το μυθικό πλέον φράγμα των 480 km/h, ένα κατόρθωμα που μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί μόνο από την Bugatti.

Γιατί τώρα, το 2024; Γιατί αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την παράδοση 22 Venom F5 σε πελάτες και η Hennessey ήταν απασχολημένη με την επιπλέον στελέχωση της ομάδας της, που περιλάμβανε την πρόσληψη του πρώην επικεφαλής μηχανικού της AMG One, Brian Jones, και του οδηγού αγώνων στο Pikes Peak, David Donohue.

Επιπλέον, το 2024 σηματοδοτεί δέκα χρόνια από τότε που το Venom GT κατέκτησε το ρεκόρ ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, φτάνοντας τα 435,30 km/h στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Είναι σαφές πως οι επιδόσεις περιλαμβάνουν και μια γερή δόση ρομαντισμού, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Hennessey.

Hennessey Venom F5

"Μου αρέσει που η Koenigsegg βρίσκεται στην ίδια λογική, ελπίζω ότι η Bugatti θα συμμετάσχει επίσης στο πάρτι. Είναι αυτός ο ανταγωνισμός, που τροφοδοτεί το πάθος μας και μας οδηγεί να πάμε ακόμη πιο γρήγορα, να καινοτομήσουμε περισσότερο και να πιέσουμε σκληρότερα".

Ο κινητήρας που (ενδεχομένως) θα εξασφαλίσει στο Venom F5 μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, είναι ένας V8 twin-turbo που ονομάζεται "Fury", και ο οποίος ακούγεται... ακριβώς όπως θα περίμενες. Πράγματι, ο Jones δήλωσε ότι η μονάδα των 1.187 ίππων έχει να διαχειριστεί "μόλις 1.360 κιλά μάζας".

Θεωρητική τελική 527 km/h

"Το hypercar μας έχει μια προσομοιωμένη θεωρητική τελική ταχύτητα 527 km/h", συνέχισε ο Hennessey, "αλλά σίγουρα δεν κυνηγάμε αυτόν τον αριθμό. Τα 480 km/h είναι ο φετινός στόχος, ενώ τα 500 km/h ως επίτευγμα, θα ήταν ο απόλυτος τρόπος εορτασμού αυτού του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Έτσι, τώρα, η προσοχή στρέφεται στο να βρεθεί ένας πραγματικά πολύ μεγάλος δρόμος, ώστε τοVenom F5 να δοκιμάσει την τύχη του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network