Γιατί σταμάτησε η παραγωγή των Skoda στην Τσεχία

H Skoda θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο Kvasiny στην Τσεχία για τουλάχιστον μία εβδομάδα

Skoda Kvasiny plant

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η Σλοβενία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εξαιτίας μιας σφοδρής κακοκαιρίας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν μεγάλες εκτάσεις στο βοριοανατολικό τμήμα της χώρας. Η πλημμύρα έπληξε μεταξύ άλλων και έναν προμηθευτή εξαρτημάτων για κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι που όπως αποδείχτηκε επηρέασε ολόκληρο τον Όμιλο VW.

Διαβάστε Επίσης

Η Skoda συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Kvasiny για τουλάχιστον μία εβδομάδα από τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περιορισμού της παραγωγής και στο κύριο εργοστάσιό της στο Mlada Boleslav, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Skoda Kvasiny plant

"Προς το παρόν, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιεσδήποτε αλλαγές στους όγκους παραγωγής στο εργοστάσιο στο Mlada Boleslav, όπου η παραγωγή συνεχίζεται μέχρι σήμερα χωρίς αλλαγές. Το προσωπικό μας εργάζεται επιμελώς για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές επιπτώσεις και να παραδώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα στους πελάτες μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Skoda.

Επηρεάστηκε συνολικά ο Όμιλος VW

Οι πλημμύρες οδήγησαν στη διακοπή της παραγωγής της εταιρείας KLS Ljubno, κατασκευαστή εξαρτημάτων για κιβώτια ταχυτήτων, που προμηθεύει πάνω από το 80% της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων. Η KLS Ljubno ελπίζει να είναι σε θέση να ξεκινήσει εκ νέου μέρος της παραγωγής τον Οκτώβριο.

Εκτός από τη Skoda όμως, η VW αναγκάστηκε να μειώσει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ, όπου κατασκευάζονται τα Golf και Tiguan για το διάστημα από τις 11 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογες μειώσεις στην παραγωγή παρατηρούνται και στα εργοστάσια της VW στο Ανόβερο και στο Έμντεν, καθώς επίσης και στη γραμμή παραγωγής του T-Roc στην Πορτογαλία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network