Για ποιο λόγο αλλάζει η Γερμανία πλάνο για τους δημόσιους φορτιστές;

H γερμανική κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν σχετικά με το πρόγραμμα επενδύσεων σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό

stathmos fortisis ilektrikou autokinitou

Η Γερμανία φαίνεται να εγκαταλείπει τον στόχο της για δημιουργία ενός εκατομμυρίου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους και στα σούπερ μάρκετ μέχρι το 2030, καθώς γίνεται σαφές πως οι χρήστες προτιμούν να φορτίζουν το αυτοκίνητο στο σπίτι τους. Η αλλαγή αυτή αναδεικνύει την πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες στην σχεδίαση δημόσιων υποδομών για την ενθάρρυνση των ηλεκτρικών μεταφορών.

stathmos fortisis ilektrikou autokinitou

Στη γερμανική επικράτεια υπάρχουν περίπου 85.000 δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σχεδόν το 20% εξ' αυτών αφορά ταχυφορτιστές. Ωστόσο η διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δείχνει πως οι χρήστες επιλέγουν την φόρτιση στο σπίτι αντί σε κάποιο δημόσιο σημείο. Αντιστοιχούν περίπου 10 ιδιωτικές εγκαταστάσεις φόρτισης για κάθε δημόσιο σημείο σύνδεσης και αυτό είναι μια εξέλιξη που δεν περίμεναν τα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης.

Πλέον το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό τον περασμένο Οκτώβριο κατόπιν πιέσεων της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας αναθεωρείται προς τα κάτω καθώς κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν περισσότερα από 450.000 νέα δημόσια σημεία φόρτισης μέχρι το τέλος τη δεκαετίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network