Πώς μπορείς να εκσυγχρονίσεις την παλιά σου Porsche άμεσα, φθηνά και εύκολα

Αν συμβαίνει να έχεις μια Porsche 20ετίας και αυτό που σου λείπει περισσότερο από ένα σύγχρονο μοντέλο είναι η οθόνη infotainment, η γερμανική εταιρεία σου έχει λύση

Porsche PCCM Plus

Η υπόθεση εργασίας περιλαμβάνει την εξής συνθήκη: έχεις στην κατοχή σου μια Porsche 20ετίας όχι επειδή στο ενδιάμεσο βίωσες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά από επιλογή. Η αλήθεια όμως είναι πως καλοβλέπεις και κάποια από τα στοιχεία των σύγχρονων μοντέλων. Για παράδειγμα, τις οθόνες infotainment. Ναι, θα ήθελες κι εσύ να έχεις μια έγχρωμη οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου. Να ξέρεις πως η Porsche σε καταλαβαίνει, συμμερίζεται τις ανησυχίες σου και σου έχει βρει λύση.

Porsche PCCM Plus

Τι είναι το PCCM Plus και πόσο κάνει

Στην ουσία πρόκειται για έναν τύπο αναβάθμισης της εικόνας του εσωτερικού των παλαιότερων Porsche, την οποία η γερμανική εταιρεία ονομάζει Porsche Classic Communication Management Plus, ή πιο σύντομα PCCM Plus. Το προφανές θετικό, είναι πως η αναβάθμιση αυτή δεν γίνεται από κάποιον συνοικιακό μηχανικό, αλλά φέρει τη σφραγίδα της Porsche. Η οποία, βρήκε έναν τρόπο να προσθέσει σύγχρονες λειτουργίες χωρίς να αλλοιώσει την εσωτερική σχεδίαση των παλαιότερων μοντέλων της.

Porsche PCCM Plus

Τα μοντέλα στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί το νέο σύστημα infotainment είναι οι 911, Boxster, Cayman και Cayenne της δεκαετίας του 2000. Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας των μοντέλων αυτών αναβαθμίζονται σημαντικά, καθώς αποκτούν θύρα USB, Bluetooth, Apple CarPlay και Android Auto.

Το πρόβλημα με πολλά παλιά αυτοκίνητα είναι ότι έχουν ανοίγματα single-DIN, τα οποία δεν έχουν αρκετό χώρο για να χωρέσουν μια οθόνη αφής που να συμβαδίζει με τη σύγχρονη τεχνολογία. Το αρχικό PCCM, είχε μια μικροσκοπική οθόνη 3,5 ιντσών που δύσκολα διαβάζεται. Το PCCM Plus απέκτησε μια οθόνη 7 ιντσών, διπλάσια σε μέγεθος από εκείνη του αρχικού PCCM.

Porsche PCCM Plus

Τι λέει ο Porsche για τον εκσυγχρονισμό

Η Porsche αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του νέου συστήματος βασίζεται σε εξαρτήματα που υπάρχουν ήδη στα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των χειριστηρίων HVAC. Το PCCM Plus αντικαθιστά τη βασική μονάδα κεφαλής ή το ραδιο-CD με την -πιο- γενναιόδωρη οθόνη αφής, αλλά συνδέεται απευθείας με τον βασικό ενισχυτή και τα ηχεία.

Η λειτουργικότητα ξεπερνά την προσθήκη μιας απλής οθόνης για τα Apple CarPlay και Android Auto, καθώς προσθέτει ενσωματωμένη πλοήγηση, υπολογιστή ταξιδιού και λειτουργία μνήμης για την αποθήκευση ρυθμίσεων που σχετίζονται με τα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες, τον κλιματισμό και τις κλειδαριές. Το κόστος του PCCM Plus στις ΗΠΑ, θα ξεκινά από τα $1.500.

Best of Network