Τζακ Ποτ: Το ιταλικό 777 hypercar έρχεται με 730 ίππους

Για χρήση αποκλειστικά σε πίστα η 777 Motors παρουσίασε το 777, ένα hypercar με απόδοση 730 ίππων. Πόσο δύσκολο ήταν δηλαδή να βγάζει 777 ίππους;

777 Hypercar Monza
777 Hypercar Monza
777 Hypercar Monza
777 Hypercar Monza
777 Hypercar Monza
777 Hypercar Monza
777 Hypercar Monza

Ο Andrea Levy, Ιταλός λάτρης των αυτοκινήτων και επιχειρηματίας που έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο andrealevy_777, ανακοίνωσε τη δημιουργία της 777 Motors και του πρώτου αυτοκινήτου αυτής, του 777 Hypercar που είναι ένα μονοθέσιο μόνο για την πίστα. Και όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, μετά από αυτή την εισαγωγή, θα είσαι σίγουρος πως το 777 Hypercar θα αποδίδει 777 ίππους, διότι ή κάνεις το σωστό το branding, όπως πρέπει ή το χαλάς στις λεπτομέρειες. Και ο Ιταλός αυτή τη λεπτομέρεια δεν την πρόσεξε. Έτσι το 777 Hypercar αποδίδει 730 ίππους. 

777 Hypercar Monza

Μην αγχώνεσαι όμως, το OCD σου θα το σώσει ο λογαριασμός, γιατί το 777 Hypercar δεν θα μπορούσε να κάνει λιγότερο από 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Levy, όταν λέμε λάτρης των αυτοκινήτων, εννοούμε συλλέκτης, που κάποια στιγμή αποφάσισε να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του και τη συλλογή του και  διοργάνωσε μια έκθεση σε ανοιχτό χώρο στην πατρίδα του, το Μιλάνο. Δύο χρόνια του πήρε να βαρεθεί εκείνος, αλλά κυρίως οι επισκέπτες, έτσι μετά το 2016 η έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε ξανά και πέρασε στην επόμενη φάση των σχεδίων του που ήταν να φτιάξει το δικό του αυτοκίνητο. 

777 Hypercar Monza

Και έτσι ήρθαν τα εφτάρια 

Την εταιρεία του την ονόμασε 777 Motors λοιπόν και καταλήξαμε να ανακοινώσει τώρα πως θα φτιάξει το συλλεκτικό 777 Hypercar, το οποίο θα κυκλοφορήσει, σε πόσα κομμάτια λες; Ακριβώς! 7. Θα το κατασκευάσει η Dallara, πράγμα που είναι το πιο ελπιδοφόρο από όσα έχει να μας πει ο Ιταλός, σχετικά με το μέλλον του αυτοκινήτου του. Ο V8 κινητήρας θα αποδίδει 730 ίππους, όπως είπαμε ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 370km/h. Σε αυτό το σημείο η κάθετη δύναμη που θα ασκούν τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα είναι της τάξης των 2.100kg. Το αυτοκίνητο είναι δοκιμασμένο στον εξομοιωτή, γιατί δεν υπάρχει και πουθενά αλλού ακόμη και ο χρόνος που έχει γράψει στην Monza, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία της 777 Motors, είναι 1:33. Χρόνος που αντιστοιχεί στις επιδόσεις ενός Audi R8 V10.

777 Hypercar Monza

Hypercar με παροχές δώρο 

Παρόλα αυτά, εκείνο που προσφέρει το 777 Hypercar είναι οι περιφερειακές παροχές που θα έρχονται με την καταβολή των 7 εκατομμυρίων από το 2025 όταν θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις. Μαζί με το αυτοκίνητο λοιπόν θα αγοράζει κανείς τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους εξελιγμένους εξομοιωτές της Dallara, που βρίσκονται στο Βαράνο και στην Ινδιανάπολη, ενώ χάρη στη συνεργασία με την Sparco θα παραλαμβάνει μια αγωνιστική στολή και χάρη στη συνεργασία με την Stillo, ένα κράνος με το οποίο θα μπορεί να επικοινωνεί με τους μηχανικούς στα pits. 

Best of Network