Aehra λέγεται η νέα φίρμα αυτοκινήτων από την Ιταλία

Μεγάλες προσδοκίες θα μπορούσε να είναι το άλλο όνομα της νέας ιταλικής φίρμας που θέλει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV και μια ηλεκτρική μπερλίνα το 2025

Aehra
Aehra
Aehra
Aehra
Aehra

Έχουμε νέο κατασκευαστή αυτοκινήτων από την Ιταλία. Χαίρεσαι; Λέγεται Aehra. Τώρα χαίρεσαι; Πώς προφέρεται; Μάλλον "Ερά", αλλά δεν παίρνουμε και όρκο. Πάντως έχει πάρει δύο έμπειρους σχεδιαστές από την Lamborghini και θέλει να λανσάρει δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Θα έχει δύσκολη δουλειά η Aehra

Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει όχι μόνο να ξεκινήσουν κυριολεκτικά από το μηδέν όσον αφορά το σχεδιασμό, τη μηχανική, την κατασκευή κ.ο.κ., αλλά και να πείσουν όλους εμάς ότι αυτό που κάνουν είναι μοναδικό και αξίζει τον κόπο ώστε να αξίζει το χρόνο, την προσοχή και τα χρήματά μας. Και όλα αυτά πρέπει να συμβούν σε μια από τις πιο ρυθμιζόμενες, ανταγωνιστικές και απρόβλεπτες αγορές του κόσμου.

Aehra

Πώς λοιπόν θα πετύχει η νέα μάρκα αυτοκινήτων Aehra εκεί που τόσοι πολλοί έχουν αποτύχει;

Λοιπόν, το να πάρει τον παλιό επικεφαλής σχεδιαστή της Lamborghini είναι μάλλον μια καλή αρχή. Ο Filippo Perini, τώρα επικεφαλής σχεδιασμού στην Aehra, είναι ο άνθρωπος που μπορείτε να ευχαριστήσετε για το πώς φαίνονται οι Aventador και Huracan. Στην πραγματικότητα, ο Perini είχε βάλει το χέρι του σε κάθε Lamborghini από το 2006 έως το 2016, καθώς και σε διάφορες Alfa Romeo και την Italdesign Zerouno, οπότε δεν είναι ακριβώς άγνωστος στη δημιουργία πανέμορφων σχημάτων. Ούτε και ο Alessandro Serra, ο οποίος όχι μόνο έχει συνεργαστεί με τον Perini στη Lamborghini, την Italdesign και τη Genesis, αλλά μπορεί επίσης να δείξει τη Lamborghini Reventon και την Aventador SV. 

Aehra

Αλλά αρκεί η πρόσληψη μερικών υπαλλήλων με σπουδαία βιογραφικά για να γίνει η Aehra πραγματικότητα; Λοιπόν, μάλλον όχι. Αλλά καθώς έχουμε την τάση να εκτοξεύουμε σκεπτικισμό σε κάθε τι καινούργιο. Ανθρώπινη φύση γαρ.

Aehra

Πάντως η Aehra έχει ήδη συγκεντρώσει  μεγάλη χρηματοδότηση, οπότε υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσει το σχέδιό της. Όσο για το ίδιο το σχέδιο; Θα ξεκινήσουν με ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV πριν προχωρήσουν σε μια εξίσου πολυτελή ηλεκτρική μπερλίνα.

Και αυτό (το λίγο) που βλέπουμε τι είναι;

Παρόλο που αυτό το σερί των εν πολλοίς αδιευκρίνιστων teaser εικόνων δεν υποδηλώνει πολλά μέχρι στιγμής, προφανώς θα έχουμε κανονικές εικόνες σχεδιασμού τον επόμενο μήνα, ακολουθούμενες από την μπερλίνα τον Φεβρουάριο του 2023 ενώ και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι στην παραγωγή το 2025. Μετά από ένα χρόνο, η Aehra σχεδιάζει να έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000 SUV και άλλες 15.000 μπερλίνες. Σαν πολύ αισιόδοξους τους κόβουμε. Για να πραγματοποιήσεις ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί υπερπροσπάθεια αλλά ακόμα και αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεσαι ένα τμήμα marketing που να πετάει σπίθες.

Aehra

'Ενας εκ των συνιδρυτών -τουλάχιστον σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του- έχει μεταπτυχιακό στη θεωρητική φυσική από το Cambridge και διδακτορικό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Imperial College, και στη συνέχεια αποφάσισε ότι τα χρηματοοικονομικά ήταν περισσότερο το φόρτε του και εργάστηκε για εταιρείες όπως η Citi και η Merrill Lynch. Το τελευταίο έτος του διδακτορικού του, ενώ εργαζόταν στα χρηματοοικονομικά, ίδρυσε τη δική του εταιρεία συναλλαγών. Α, και είναι πιλότος και αλεξιπτωτιστής, ο οποίος έφτιαξε το μεγαλύτερο κέντρο αλεξιπτωτιστών εσωτερικού χώρου στην Ευρώπη (ξέρεις αυτό με τους θηριώδεις ανεμιστήρες), μαζί με έναν πρώην αλεξιπτωτιστή και εκπαιδευτή αλεξιπτωτιστών, ο οποίος είναι επίσης πιλότος. Και συντονιστής ακροβατικών, συντονιστής εναέριων γυρισμάτων και "εκπαιδευτής ειδικών δυνάμεων". Και τώρα ξεκινούν μαζί μια εταιρεία αυτοκινήτων. Μάλιστα...

Best of Network